Egy felmérés szerint idén a toll, az iskolatáska és a füzet drágult a legjobban, mégis a kütyükön spórolnának a leginkább a szülők.

Ha figyelemmel kíséritek a számítógép alkatrészek és perifériák árainak alakulását, akkor talán ti is láttátok már, hogy szép lassan minden visszaáll a normál kerékvágásba. Miközben mi is több esetben arról számolhattunk be, hogy a videokártya árak is visszaestek és sok kripto-bányász megválik a kártyájától, egyre többen vágnak PC-építésbe. Egyébként arról is készítettünk már leírást, hogy hogyan érdemes használt videokártyát venni. Most, hogy jön az iskola, talán te is örülnél egy új gépnek.

Nos, úgy tűnik, hogy ami a számítógépek árait, illetve azok szükségességét illeti, a szülők máshogy gondolkodnak.

Idén a szülők úgy gondolják, a számítógépek nem lettek drágábbak, de közben ezen spórolnának a leginkább.

Legalábbis erről számolt be lapunknak a Vatera egy saját felmérése után. Azt írják: leginkább az írószer, az iskolatáska és a füzet árán érzékelik a Vatera.hu-t felkereső szülők az áremelkedést, spórolni akciós termékek beszerzése révén terveznek, használt tanszerek vásárlására negyedük nyitott, viszont a felesleges cikkeket csak harmaduk ad túl.

Az iskolaszereket vásárló kitöltők közül a legtöbben (55,4%) az írószerek drágulását tapasztalták idén nyáron, de sokan (54,7%) említették az iskolatáskák, a füzeteket (49,6%), illetve a tornaruhákat, tornacipőket (42,8%) emelték ki a drágábbá vált termékek közül.

Az íróasztalok, székek és a számítógépek árának drágulásáról jóval kevesebben (egyaránt 35% körül) számoltak be,

de az uzsonnásdobozok, kulacsok, illetve egyéb kiegészítők (pl. babzsák, számolópálcikák) drágulását is kevesebben tapasztalták (17,2% és 13,6%) idén nyáron.

Így terveznek spórolni az iskolakezdésen

A rezsiköltségek potenciális emelkedése miatt 47,7 százalékuk akciós termékek vásárlásával spórolna, használt termékek beszerzésével viszont csak 12,5%. A kitöltő szülők közül a legtöbben a gyereknek szánt

okostelefonon (56,8%), számítógépen (55,5%), táblagépen (52,3%),

iskolatáskán (49,0%), illetve az íróasztalon, széken (45,5%) tervez spórolni a vásárláskor. A felmérés a Vatera.hu oldalon futott 2022. július 28.  és augusztus 5. között, 1581 felhasználó töltötte ki.

Ezt olvastad már?

Egyre több bányászkártya érkezik a használtpiacra – Érdemes lecsapni rájuk?

 

×