Mindkét gyártó kártyái átlépték a bizonyos határt.

Júliusban tovább folytatódott a biztató trend, így adta magát, hogy augusztus elején is szemügyre vegyük a videókártya árakat. Szerencsére a 3DCenter csapata ezúttal sem volt rest és összegyűjtötte, kielemezte az osztrák és német boltok árlistáját, melyek talán egy fokkal közelebb állnak a hazai piachoz. A 3DCenter grafikonja hosszú múltra tekint vissza, 2021 januárja óta figyelik az ágazat minden egyes rezdülését, legyen szó akár Nvidia, akár AMD kártyákról.

Már mindkét gyártó kártyáit az MSRP ár alatt vehetjük meg!

A grafikonon zöld színnel olvashatjuk le az Nvidia kártyák árainak alakulását, míg pirossal értelemszerűen az AMD VGA-két. Sárga vonallal az Ethereum árfolyamot követhetjük nyomon, míg a szaggatott kék vonal a kártyák elérhetőségét jelzi. Jól látható, hogy 2022 júliusának végére már a grafikon tetejét érinti ez, így elérhetőséget érintő gondokkal egy ideig nem kell számolnunk. Jelenleg átlagban az MSRP (ajánlott fogyasztói ár) 91-86%-át fizetjük ki a kártyáknál, ám most már lassan a következő generáció érkezésére is fel kell készülnünk.

TechRadar korábbi jóslatai bejöttek. Tyler Davies, a Box.co.uk munkatársa abban bízott még késő tavasszal, hogy nyárra elérhetjük a 100% körüli MSRP árat is, így hosszú hónapok után végre felár nélkül vásárolhatunk videókártyákat. Ez szerencsére teljesen betalált és egyelőre a nyár elején tapasztalt trendek hétről hétre is kitartanak, folyamatosan zuhannak az árcédulák. Remélhetőleg a hazai árak is szépen lassan igazodnak ezekhez, ám nincs könnyű dolgunk a magas euró- és dollárárfolyam mellett.

Te vásároltál videókártyát a nyáron?

Borítókép: YouTube

A Nokia újra kiadja a 2000-es évek egyik legnépszerűbb telefonját

https://leet.hu/california-access/

×