Az elterelés sem volt semmi.

A CS:GO rajongók számára nem telt unalmasan a hétvége. A nemrég debütált, „rajongói” Source 2 átirat mellett sokkal szomorúbb hírekbe is belefuthattak a felhasználók a közösségi csatornákon. A történet főszereplője a skinek cseréjével, eladásával és vételével foglalkozó cs.money weboldala volt. Hosszú évek óta a legmegbízhatóbb felületek között tartották számon, bátran az oldal mögött futó algoritmusra bízhattuk digitális tárgyainkat.

Hétvégén sikerült egy csoportnak feltörnie az oldalt, több mint 600 millió forintnyi skint loptak el az cs.money botjaitól!

 

Augusztus 13-án hajnalban több nevesebb CS:GO trader és tartalomgyártó „kapott” teljesen ingyenes, több ezer dollárnyi értékű skinekkel kecsegtető csereajánlatokat az oldal botjaitól. Ezek értéke sem lett volna elhanyagolható, ám utólag kiderült, hogy mindez csak elterelés volt hackerek részéről. A terv működött, hiszen mindenki a közösségben jól ismert emberek videóiból, Twitter üzeneteiből próbált tájékozódni, nem a cs.money hivatalos felületeiről.

A weboldal üzenete

Vasárnapra lenyugodtak a kedélyek, ám hamar kiderült, hogy az igazán drága skineket a hackerek tették zsebre. Az összérték 600 millió forint felett lehet, melynek köszönhetően a valaha látott legnagyobb, CS:GO skinekkel kapcsolatos feltörésről beszélhetünk. Legalább 30, erre a célra előkészített fiókra küldték ki az értékes in-game tárgyakat, nem bíztak semmit a véletlenre. Nagy eséllyel a Valve sem fog segíteni a cs.money tulajdonosainak, hiszen az ilyen típusú weboldalak a szürke, megtűrt zónában helyezkednek el az óriáscég térképén. Remélhetőleg a cs.money egyenleggel rendelkező felhasználókat nem hagyja cserben az oldal, melyen jelenleg a fenti üzenet fogadja az odalátogatókat.

Te használtál már hasonló weboldalt?

CS:GO Source 2 – Megérkezett az első gameplay videó

×