Így nézhet ki a friss motor alatt a népszerű FPS lövölde.

A nyáron egyre több biztató hír érkezett a CS:GO Source 2-es átalakulásáról. A jelenlegi pletykák két párhuzamosan futó kliensről (S1 Legacy és S2 „Béta”) szólnak. Ahogy az sem elképzelhetetlen, hogy a CS:GO névből immár csak egy letisztult „Counter-Strike” marad hónapokon belül. Egyre közelebb a játék 10. születésnapja is, sokan ekkorra várják a nagy bejelentést. Gabe Follower névre hallgató leaker neve többször is felmerült, neki köszönhetjük az elmúlt időszak legtöbb információját az átállásról. Ezúttal is a Source 2-vel kapcsolatban posztolt, ám olyan tartalmat, amire talán senki nem is számított.

Hat hónap alatt sikeresen átportolták a CS:GO-t Source 2 motorra!

 

A projekt nemes egyszerűséggel csak a Counter-Strike: Source 2 viseli, mely mindent el is árul róla. Teljesen nyílt forráskódú próbálkozásról beszélhetünk, melyet a Garry’s Mod utódjának, a s&box hallgató programnak segítségével alkottak meg. A legjobb az egészben, hogy egyetlen egy sort sem használtak fel az eredeti CS:GO-ból, így papíron semmi akadálya nincs annak, hogy publikálják a forráskódot a GitHub felületén. Ezt követően pedig gyakorlatilag bárki szabadon játszhat a Source 2-es CS:GO-val.

 

Felkerült YouTube-ra egy körülbelül 6 perces Gameplay összeállítás is. Könnyen lehet, hogy a valódi CS:GO átállás ennél sokkal radikálisabb vagy épp sokkal észrevehetetlenebb lesz, ám viszonyítási alapnak tökéletes lehet a fenti, közösségi megoldás is. Árulkodó jel, hogy a hivatalos CS:GO fiók is bekövette pár hete Gabe Followert Twitteren, remélhetőleg valóban megérkezik még idén a Valve műhelyéből származó. hivatalos Source 2 kliens is.

A borítókép illusztráció.

11 fantasztikus játékkal bővül tovább a PS Plus játékkatalógusa augusztusban

×