Elemzők szerint annyira nem jött be az Intelnek videokártyát készíteni, hogy el kéne adnia vagy be kéne zárnia a részleget.

Bár még mindig várnunk kell egy picit az Intel videokártyák megjelenésére, közben szép lassan érkeznek a tesztek és értékelések. Sajnos úgy tűnik, hogy annak ellenére, hogy az Intel ARC GPU modellek jók lettek árazásban, úgy tűnik, hogy más tekintetben elhasalnak. Több tesztelő szerint a kártyák egyszerűen sz@rok, de ez persze csupán lehet vélemény is. Azonban most egy elemző mondta azt, hogy

az Intel bezárhatja GPU-üzletágát, mert túl sok, eddig 3,5 milliárd dolláros veszteséget ért el.

A Jon Peddie Research (JPR) új piackutatási eredményeiből kiderül, hogy becslések szerint eddig 3,5 milliárd az Intel Accelerated Computing Systems and Graphics (AXG) csoport vesztesége. A világ egyik legnagyobb elemzője szerint ez annyira nem jó jel, hogy az Intel jobban tenné, ha egyszerűen bezárná az egész részleget. A JPR alapítója szerint az Intel 6 éve kezdte el GPU-projektjét, és azóta még nem termelt nyereséget.

Ez idő alatt a versenytársak, az AMD és az Nvidia több generációnyi grafikus kártyát adott ki, és sarkon van a következő generációs RDNA 3 és Ada Lovelace GPU architektúra is. Arról nem is beszélve, hogy egyre többen lépnek be a piacra. Így az elemző szerint a legjobb, amit az Intel tehet, hogy partnert talál és eladja a részleget.

Egyelőre a jövő zenéje, hogy mi lesz az Intel GPU-részlegének a sorsa. A kérdés az, hogy mennyi kártyát sikerül majd eladni, és mennyire lesznek elégedettek vele a vásárlók.

A játéktesztek eredményeit láttad már?

49 játékban tesztelték az Intel középkategóriáját – Ilyen erős az ARC A750 videókártya

 

https://leet.hu/akcios-szoftverek/

×