Még egyelőre nem lehet tudni, hány órát válthatnak ki a tanulók ezzel, de a lehetőség elvileg adott lesz.

Valószínűleg azok a gamerek járnak majd jól jövőre, akik valamilyen komolyabb autós szimulátorral játszanak, mint mondjuk a Gran Turismo vagy a Forza. Ők szerintem nagyobb előnnyel indulnak majd a jogosítvány megszerzéséért, főleg ha otthon kormányt is használnak. Akik a GTA-n nevelkedtek, felejtsék el.

Bármennyire is furcsa, jövőre már szimulátoros gyakorlattal is megszerezhető a jogsi Magyarországon.

Illusztráció

Igen, úgy tűnik, hogy ez hivatalos. Egy augusztus 1-jén megjelent rendelet szerint jövőre már szimulátoron is meg lehet szerezni a jogosítványt, de azt még egyelőre nem lehet tudni, hány órát válthatnak ki a tanulók ezzel.

A dolognak persze vannak előnyei és hátrányai is. Előnye talán, hogy sok olyan veszélyes helyzetet lehet gyakorolni a szimulátorral, amit a valós gyakorlat alkalmával nem. Hátránya viszont hogy nagyon drága lehet az iskolák számára. Az RTL Híradó szerint egy szimulátor 8-10 millió forintba is kerülhet az iskolák számára, amit vagy nem engedhetnek meg maguknak, vagy majd az oktatás árán próbálják behozni. Vagyis drágább lehet a jogsi.

Az is biztos viszont, hogy a szimulátorok használata nem kötelező, csupán egy plusz lehetőség. A szimulátoros képzések leghamarabb egy év múlva indulhatnak. Azt persze nem lehet tudni, hogy milyen szimulátorról van szó, de valószínűleg nem az általunk ismert autós játékokat jelenti. Pedig milyen poén lenne mondjuk jogsira készülve a Need for Speedben vagy a Grand Turismoban gyakorolni.

A borítókép illusztráció.

Ezt láttad már?

Régóta nem volt ilyen jó a gamereknek – Így alakulnak a videókártya árak augusztusban

 

×