Egy héttel a címlap-sztárok felfedése után az EA bemutatta a FIFA 23 első mélyreható gameplay előzetesét. Főszerepben az újdonságok.

Bizonyára mindenki nagyon várja már, hogy végre friss élményekkel gazdagodjon, és elindíthassa a FIFA 23-mat. Tény, hogy a fejlesztők sok újdonságok ígértek az új címbe, amit most egy részletes gameplay videóval próbálnak bizonyítani.

Megjött a FIFA 23 hivatalos gameplay bemutatója.

Természetesen az egyik legfontosabb funkció a már korábban bejelentett Hypermotion, ami a Xsens ruháknak köszönhetően már nem csak egy, hanem mind a 22 játékos mozgását egyszerre tudja feldolgozni. Így nagyobb tárházból merít adatokat. A technológia több mint 8,7 millió képkockából rakja össze a jelenetet, amelyre végül egy saját animációt ír a valós idejű mozdulatok alapján. Ennek köszönhetően teljesen új mozgásokat, labdakezeléseket és labda nélküli reakciókat kaphatunk vissza a játék során. Emellett nem csak az egyén, hanem a csapatmozgásra is sokkal jobban odafigyel. Köszönhetően a 11 játékos ruhájának a gép jobban feldolgozza a csapatmozgásokat, valamint a taktikai elemeket, amiket a futballisták a pályán alkalmaznak.

A gépi tanulás algoritmusának fejlődése az EA szerint még gördülékenyebb és természetesebb animációkat eredményezett. A csapat mind a férfi, mind a női meccsekről rögzített adatokat, több mint 6000 új HyperMotion-animációval.

Megjelenik a gameplay-ben az új, „ultra érzékeny” dribbling-rendszert is az újgenerációs konzolokon. A játékosok mozgása is változatosabb lesz, köszönhetően a továbbfejlesztett gyorsulási rendszereknek. Ezeknek köszönhetően a védők reálisabban helyezkednek el, és új védekezési lehetőségeket kínálnak a játékosok számára. Néhány játékos saját, egyedi, jellegzetes futóstílusa is megjelenik majd.

 

Az EA ezeken kívül újratervezett lövéseket ígér, a továbbfejlesztett ütközésfizika és hálóinterakció mellett. Az AI csapattársak is okosabbak lesznek. Természetesen a női futballklub is fontos része az idei játéknak.

A játék szeptember 30-án érkezik Xbox Series X|S-re, Xbox One-ra, PlayStation 5-re, PlayStation 4-re, Google Stadiára és PC-re.

Ezt láttad már?

Gyalázatosan kevesen csapatták a női meccseket a FIFA 22-ben

 

×