A FIFA 22 játékosai alig vették igénybe a női focisták lehetőségét.

A FIFA 22 az életciklusa vége felé közeledik, miközben a játékosok az EA éves futballszimulátorának következő részére készülnek, ami egyben az utolsó FIFA (című) játék lesz. A statisztikák azonban azt mutatják, hogy

a játékosok mindössze négy százaléka játszott női focimeccset a játék 10 hónapos életciklusa alatt.

A TheGamer a Passion achievementet követte nyomon Xboxon, PlayStation-ön és Steamen. A achievement feloldásához „egy női focimeccset kell játszanod„. Most kiderült: ezt nagyon kevés játékos tette meg.

A PSNProfiles szerint a játékosok 3,3 százaléka végezte el a feladatot Xboxon, PlayStation-ön 4,2 százalék, a Steamen pedig 3,9 százalék. Ez átlagosan a játékosok 3,8 százalékának felel meg, akik legalább egy női mérkőzést játszottak a FIFA 22-ben. A Nintendo Switch játékosokat nem vették figyelembe, mivel ott nem érhetőek el az achievementek.

Bár több játékos is választhatná a női meccseket, az EA valójában nem tesz sokat azért, hogy a női játékosok nagyobb szerephez jussanak. Jelenleg nincsenek hazai női csapatok, csak nemzetközi válogatottak. Ez azt jelenti, hogy nincs lehetőség női csapattal indítani a karrier módot, és az Ultimate Teamben sem érhetőek el nők. Talán többen játszanának nőként, ha a FIFA legnépszerűbb játékmódjaiban is szerepelnének.

A rivális sportszimulátor, a Football Manager jelenleg is dolgozik azon, hogy nőkkel bővítse játékát, de egyelőre ez a rész nincs kész. A FIFA-nak nincs ilyen problémája, hiszen a játékban már sok nő szerepel. Ha be akarnák vezetni például a női Super League-t, akkor sokkal több játékost kéne a játékba illeszteni. Ha az EA tényleg azt szeretné, hogy minél többen játsszanak női meccseket, akkor a játékmenetben több lehetőséget kéne biztosítani nekik.

Láttad már, hogy a FIFA 23-ban visszatér a nagy csapat?

Lehet ujjongani – Visszatér az ikonikus csapat a FIFA 23-ban

 

https://leet.hu/jbl-bt/

×