Két fontos fejlesztést is implementáltak a mérnökök.

A héten megérkezett az AMD 22.7.1-es verziószámú illesztőprogramja, melyet a cég videókártyái kaptak meg. Az RX 400-as szériától egészen a legmodernebb, RX 6000 szériáig támogatottak az egyes modellek, a régebbi egységek tulajdonosai már egy ideje nem kapnak friss drivereket. Általában a driver frissítések nem érdemelnek külön említést, hiszen csak a „kötelező”, apróbb funkciókat hozzák el, ám ezúttal két olyan fejlesztéssel bővült az Adrenalin, melyek önmagukban is jelentős hírértékkel bírnak.

Nézzük is, hogy miért érdemes azonnal frissítenünk!

AMD Noise Suppression

 

Hasonló funkcióval Nvidia oldalon is találkozhatunk már az RTX Voice személyében. Gyakorlatilag egy gépi tanulást felvonultató funkcióról beszélhetünk, melynek segítségével jelentősen megszabadulhatunk a felesleges háttérzajoktól in-game vagy VOIP kommunikáció közben. A tisztább hang  nem csak játékokban jöhet jól, meetingeken is kiváló szolgálatot tehet. Komoly hátulütő lehet azonban, hogy egyelőre Ryzen 5000 és RX 6000 hardverekkel kell rendelkeznünk a használatához. Remélhetőleg ez később bővülhet majd.

Brutális OpenGL fejlődés

Az AMD mérnökei brutális mértékben optimalizálták az OpenGL API-val kapcsolatos számításokat, melynek segítségével akár 92%-os FPS növekedést is mérhetnek majd a játékosok. Az AMD példaként a Minecraftot hozta fel, melynél sikerült is lemérni a fenti értékeket. Más, OpenGL-t használó játékokban is villoghatnak majd az AMD kártyák, az elkövetkezendő napokban talán pontos listát is készítenek a lelkes felhasználók.

Az új AMD drivert ide kattintva érheted el.

Az AMD 16 magos szörnyét is legyűrné az Intel középkategóriája

https://leet.hu/jbl-bt/

×