Talán minden gyerek számára meghatározók voltak a Matchbox kisautók, a legendás márka alapján pedig most mozifilm is készül.

Egy újabb ikonikus Mattel-márka érkezik a játékboltok polcairól egyenesen mozivászonra. A Mattel Films és a Skydance Media

élőszereplős filmet készít a Matchbox játékautók alapján.

A Matchbox márkát egyébként Jack Odell autóipari szakértő hozta létre 1953-ban. Olyan öntött járműmodellekből álló sorozat készült, ami arról kapta a nevét, hogy elfér egy gyufásdobozban. Az elmúlt 70 évben a márka igazán kinőtte magát, számtalan kisautó, kollekció és egyéb termék született. A Mattel szerint még ma is minden másodpercben eladnak egy Matchbox autót.

„A Matchbox közel 70 éve bír kulturális jelentőséggel, több generációt inspirált, hogy szabadjára engedje képzeletét” – mondta Robbie Brenner, a Mattel Films vezető producere. „Alig várjuk, hogy egy olyan történetet vigyünk vászonra, amely megidézi a franchise szellemiségét, és minden korosztályt elkápráztat” – tette hozzá.

Bár sokat még nem lehet tudni arról, hogy milyen is lesz az élőszereplős Matchbox film, nem ez a Mattel egyetlen mozis törekvése. Jön ugyanis a hivatalos Barbie mozi, Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével. De a tervek szerint készül majd Hot Wheels, sőt American Girl, Barney, Magic 8 Ball, Major Matt Mason, Masters of the Universe, Polly Pocket, Rock ‘Em Sock ‘Em Robots, Thomas and Friends, Uno, View-Master és Wishbone mozi is.

Te milyen Matchbox filmet tudsz elképzelni?

Ezt láttad már?

Ész moszt hogyan tovább, Kedveszkém? Elhalasztották a Gollam megjelenését

 

https://leet.hu/jbl-bt/

×