Egy fiatal streamerrel többször is előfordult, hogy azért dobták ki csapattársai a CS:GO meccsből, mert kiderült, hogy lány.

Az utóbbi időben egyre többet hallunk arról, hogy a CS:GO-ban növekszik a toxikus, rosszindulatú viselkedés mértéke. A játékosok rendszerint hangban bántják egymást, néha már azt is nehéz meghatározni, hogy miért. Hogy mennyire nő a közösségen belül a mérgező magatartás mértéke, arra nagyon jó példa egy streamer lány esete.

Kirakták a meccsből, látszólag csak azért, mert lány.

A többször is szerencsétlenül járt streamer, xoQueenScar a TikTokon is bemutatott egy videót arról, hogy hogyan járt. Történt ugyanis, hogy elkezdett egy meccset, majd az első percben hangban is hozzászólt a társaihoz. Amikor a csapattársak meghallották, hogy csapatukban egy lány van, szó nélkül kiszavazták a meccsből.

@xoqueenscar csgo comp isnt it #csgocommunity #csgotoxic #csgofunny #csgocompetitive #csgogirlgamer #csgovideos ♬ original sound – Scarlett

Nem sokkal később xoQueenScar fel is adta a próbálkozást, befejezte a streamet. Nem ez volt az egyetlen eset, amikor a lány hasonló viselkedést tapasztalt. Persze lehet azt mondani, hogy ez egy egyszeri, szélsőséges eset, ugyanakkor egy jelenségre kiválóan rávilágít. Arra, hogy a játékos közösségben valamiért egyre nagyobb divat bántani a másikat.

Az elmúlt években egyre több kutatás bizonyította, hogy a játékosok többsége szándékosan zaklat másokat az online térben, bármilyen lelkiismeretfurdalás nélkül. A tendencia egyre csak növekszik, ahogy a zaklatás mértéke is. Japánban például egy közszereplő nemrég az online zaklatások nyomán lett öngyilkos, így olyan törvényt hoztak, amivel börtönbüntetés is járhat az online zaklatásért.

Mindeközben egy kutatás szerint a játékosok több mint fele bevallotta, hogy zaklat másokat játék közben.

A gamerek több mint fele beismerte, hogy csesztet más játékosokat

 

https://leet.hu/jbl-bt/

×