Van, ahol csupa-kijelzős videójáték-partibuszon mulat a nép, míg más kevesebb mint száz óra alatt épít magának egyet! Íme a legjobb gaming truckok!

Nálunk valószínűleg nem lenne rá kereslet – legalábbis ezt feltételezzük abból, hogy hazai oldalakon böngészve nem akadtunk nyomára egyetlen hasonló vállalkozásnak sem. Ha Te

mégis tudsz gaming partibuszt kínáló üzletről, tudasd velünk,

mert az alábbi TOP 3 alapján a Leet szerkesztősége is szívesen benevezne egy csapatépítő tréningre – akár mindent is kínáló emeletesről, akár kisbuszról, vagy ami még jobb: saját építésű járgányról legyen szó.

1. Emeletes gamer partibusz

Az Egyesült Királyságban elég nagy kultusza van a gaming buszoknak, viszont az első kiemelt példát szerintünk inkább gyerekzsúrokra szánták az ír tulajdonosok. Ezzel a járművel akkor lehetnél igazán nyerő, ha a gyerekeidnek, vagy kisebb testvéreidnek bérled ki. Persze te ugyanúgy remekül fogsz szórakozni – de ENNYIÉRT ez is a minimum!

Forrás: gaming-bus.ie

A 14 darab 127 cm-es 4K tévét és ugyanennyi Playstation 5-öt, két-két Gran Turismo szimulátort és retro játékautomatát (4.000 darab játékkal), valamint 2-2 Xbox-ot és Nintendo Switchet befogadó buszt korlátlan jégkása és popcorn-fogyasztással lehet kibérelni, legalább másfél órás etapokra, … KAPASZKODJ … 399 EURÓÉRT. Aktuális árfolyamon ez

kb. 160 ezer forint – még egyszer: 90 perc videojátékozásért!

Forrás: gaming-bus.ie

Megnézzük azt a kölyköt, amelyik beéri másfél órával (gyanítjuk, hogy neked is kevés), de ha arányosan elosztjuk, akkor magyar viszonylatban sem tűnik elérhetetlenül magasnak a bérleti díj. A gaming buszon egyszerre akár 18 gyermek és felnőtt szórakozhat, így a belépő fejenként kb. 8-9 ezer forintra jön ki – persze minden egyes megkezdett másfél óráért.

Forrás: gaming-bus.ie

Jó az íreknek, hogy van ilyen szolgáltatásuk, és nem mellesleg gyermek lelkű kollektívák céges rendezvényeire is bérbe vehető, de ez már borsosabb árfolyamon mehet, hiszen egyedi ajánlatot kell hozzá kérni.

2., Kisteherautós gamer álom

Pont egy kis virtuális valósággal, de mindenképpen többet kínál a szintén brit Gaming Warriors, akik egy kisteherautó rakterét újraalkotva rendezték be minden gamerek álomjárgányát. A platót előszeretettel veszik igénybe konkrét játékok rajongói, így

van például Fortnite, Minecraft, Rocket League, Call of Duty és FIFA rendezvényük,

miközben Oculus sisakokkal ugyancsak meg-megkínálják a népet. A LAN-partikkal tényleg elég egyedi élményt kínálnak, hiszen a játékosok egymás mellett ülve, külön-külön kijelzőre tapadva hódolhatnak a szenvedélyüknek.

Forrás: gamingwarriorspartybus.co.uk

Remek üzleti stratégiát választottak, hiszen elsőre az jutna eszünkbe, hogy mennyivel kényelmesebb ilyen formában összehozni egy hétvégi partit, mint órákon át tartó szerelgetéssel és beállításokkal – hogy aztán kiderüljön: az otthoni router nem is bír el 2-3 gépnél többel. Pont ezt a problémát harsogja a Gaming Warriors weboldala is, hiszen tudják: a társaságok hamarabb bérelnek ki alkalomszerűen egy mobil gaming buszt, ahelyett, hogy órákat vacakolnának a felkészüléssel.

Forrás: gamingwarriorspartybus.co.uk

Létszámlimitet nem írnak, de gyanítjuk, hogy az emeletes busz kapacitásának kb. felére lehet képes. Ezért cserébe viszont rugalmasabb és olcsóbb csomagokat is kínál. A Gaming Warriors-t egy órára is ki lehet bérelni, 199 ír fontért (62 ezer forintért), de másfél órára már 225-öt (közel 70 ezer forintot), céges rendezvényekre, vagy például esküvőkre pedig 249-et (77 ezer forintot) kell leszurkolni. Utóbbi esetekben egyébként már két órás készenlétet kínálnak.

3., „CSINÁLD MAGAD” GAMING BUSZ!

Ezek az amerikai srácok tényleg egészen elképesztő projektet hajtottak végre egy leselejtezett iskolabusszal! A banda karácsonyra lepte meg magát a kiszuperált, de működőképes járművel, amelynek a belsejét saját igényeik szerint álmodták újra, létrehozva egy EPIC videójáték-állomást. A projektet az amerikai YouTuber, Zealous videón is dokumentálta.

Forrás: Zealous / YouTube

A floridai fiatalok úgy döntöttek, hogy „a kevesebb több” elve szerint nem pakolják tele képernyőkkel a csontig kiürített járművet, hanem inkább nappaliszerűen rendezik be. Költségtakarékos megoldást választva egyikük otthonát költöztették át a buszba – az Év Apjának segítségével, aki szintén meglátta a fantáziát az ötletben.

Forrás: Zealous / YouTube

Az egész projektre 95 órát adtak maguknak: pontosan megtervezték, hogy az egyes berendezési tárgyak hova kerüljenek, és hogyan rögzítsék azokat – a lehető legminimálisabb kárt téve a bútorokban -, hogy végül egy biztonságos, mobil gamer álombusz jöjjön létre.

Forrás: Zealous / YouTube

Mivel egyfajta karácsonyi meglepetésnek szánták – saját maguknak, egy feldíszített fenyőt is beállították a hátsó részbe, ahová a nassolnivalókkal, italokkal feltöltött pihenősarkot szánták. Egyikük elmondása szerint némi chill-re feltétlenül szükség van, hogy

ne betegedjenek bele a folyamatos videojátékozásba.

Forrás: Zealous / YouTube

A nem csak berendezésében, hanem elektronikájában is újraálmodott iskolabuszon egy nagyképernyős tévé és a hozzá kapcsolt Playstation 5 konzol szolgálja a limitált létszámú gamer házibulikat, amit házhoz is szállíthatnak, hiszen a busz ugyanúgy hasítja az aszfaltot mint fénykorában, szóval simán összeszedhetnéd vele a haverokat a városban. Király az egész, úgy, ahogy van:

 

Mennyi mindenre jók az iskolabuszok:

Amerikában az iskolabuszok most Wifit szállítanak

 

×