Bizony most, hogy mindenki otthon van, nem annyira hasznosak az iskolabuszok – gondolhatnánk. A fenét nem hasznosak. Hozzák a Wifit.

Különösen most, hogy mindenki otthonról dolgozik, illetve tanul, nagyon fontos az, hogy megfelelő legyen az internetelérés. A diákok online oktatásban vesznek részt, az utóbbi időben pedig ezt megnehezíti az, hogy a hálózatok egyre jobban leterheltek.

A karantén ideje alatt, mivel nem kell iskolába járni, azt is gondolhatnánk, hogy az amerikai iskolabuszok nem működnek. Pedig Amerikában nem állnak a parkolóban, ugyanis más, hasznos célt szolgálnak: internetet visznek házhoz. Nehogy már ne!

Ilyen router van a buszokon – Kép forrása: arstechnica.com

Ahogy nálunk is, Amerikában is sok diák küzd azzal, hogy nincs megfelelő eszköze ahhoz, hogy érdemben részt vegyen a távoktatásban – írja a Arstechnica. Ennek enyhítése érdekében új kezdeményezés indult az Egyesült Államokban, ahol helyi internetszolgáltatók támogatásával az iskolabuszokat wifi hotspotokká alakították át. Az cél alapvetően az, hogy a nehezebb körülmények között élő gyerekek környékére viszik el ezeket a buszokat, hogy ott internetelérést biztosítsanak.

Persze a megoldás nem mindig jár jó eredménnyel, köszönhetően annak, hogy nincs elég busz, a diákok elszórtan élnek, ráadásul a wifi hatótávja sem mindig megfelelő. Van azonban olyan eset, amikor ez még mindig jobb, mint a semmi.

A Szövetségi Távközlési Hivatal (FTC) tavalyi adatai szerint az USA-ban körülbelül 20 millió háztartásban nincs legalább 25/3 Mbps sebességű vezetékes internetszolgáltatás.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×