Minden idők 5 Call of Duty-játéka, amiből a legtöbbet adtak el a világon. Jól mutatja, hogy a CoD játékoknak még ma is van helye a világban.

Miután a Microsoft úgy döntött, hogy teljesen felvásárolja az Activision Blizzardot, potom 68,7 milliárd dollárért, úgy tűnik, hogy a Call of Duty franchise is új irányt vehet. Erről már döntés is született az Activision háza táján, ugyanis a jövőben már nem lesz minden évben új Call of Duty. Legalábbis ha a tervezett remaster verziókat nem vesszük figyelembe. Azt viszont érdemes lehet tudni, hogy ha a legnépszerűbb CoD játékokat vesszük, akkor nem a legfrissebb címek fogytak a legjobban.

Íme az öt legtöbbet eladott Call of Duty játék a sorozatban.

Mielőtt belevágnánk a listába, fontos megemlíteni, hogy az ingyenesen játszható Call of Duty: Mobile és a Warzone olyan hihetetlenül sikeres a letöltések, havi aktív felhasználók és a bevételek szempontjából, hogy nem lehet összehasonlítani azokkal a címekkel, amikért fizetnünk kellett. Most tehát leginkább olyan címeket vettünk elő, amik fizetősek voltak, és még így is sikeresek.

Továbbá: az Activision Blizzard tavaly arról is beszélt, hogy a Call of Duty ökoszisztéma elérés, elkötelezettség szempontjából „jóval” magasabb volt a z ingyenes játékok megjelenése előtt, minden platformon. Ezzel arra próbálnak utalni, hogy bár valóban sikeres az ingyenes üzleti modell, a CoD régen is óriási pénzügyi siker volt. Sőt!

Fontos megjegyezni azt is, hogy nehéz pontos és hivatalos számot kapni arról, hogy az Activision konkrétan mennyit keresett az egyes COD-címekkel, mivel a kiadó nem osztja meg az adatokat a mérföldköveken kívül. A The NPD Group például arról számolt be, hogy a Vanguard és a Black Ops Cold War voltak 2021 legkelendőbb játékai az Egyesült Államokban, bár ezt a pontos számok nélkül.

5. Call of Duty: Modern Warfare 2

Az Xbox 360 „aranykorának” talán legmeghatározóbb címe a Call of Duty: Modern Warfare 2. Az MW2 2009 novemberi megjelenése óta legalább 22,7 millió példányban kelt el az IGN szerint. A Modern Warfare 2 közben kapott egy jó kis story remastered verziót is, amit szintén sokan játszottak újra.

4. Call of Duty: Black Ops II

A BO II a sorozat első olyan játéka volt, ami futurisztikus hadviselést és jövőbeli technológiát mutatott be. A Black Ops II 2012 novemberi megjelenése óta legalább 24,2 millió példányban kelt el.

Call of Duty: Black Ops

3. Call of Duty: Black Ops

A Treyarch fejlesztésében készülő, megjelenése után négy folytatást megélt cím, a Black Ops legalább 26,2 millió példányban kelt el, 2010 novemberi megjelenése óta.

2. Call of Duty: Modern Warfare 3

Az MW3 az eredeti Modern Warfare trilógia harmadik és egyben utolsó része. Legalább 26,5 millió példányban kelt el 2011 novemberi megjelenése óta.

1. Call of Duty: Modern Warfare (2019)

Az Activision a 2020-as pénzügyi jelentésében elismerte, hogy a COVID-19 járvány miatt a 2019-es Call of Duty: Modern Warfare bevételei (beleértve a mikrotranzakciókat is) hihetetlen növekedésnek indultak. Ez persze összefonódik a Warzone-nal is, hiszen az ingyenesen játszható battle royale játék ekkor indult. Sok játékos azonban pontosan tudja, hogy a 2019-es Modern Warfare hihetetlenül jó játék lett, nem véletlen tehát az sem, hogy az Activision úgy döntött, idén jöhet a folytatás: a Modern Warfare II. 2020 szeptemberében az NVIDIA vezérigazgatója, Jensen Huang bejelentette, hogy a játék 2019 októberi megjelenése óta több mint 30 millió példányban kelt el.

Neked melyik a kedvenc Call of Duty játékod?

Hasta la vista, baby! – Ekkor érkezik a Warzone x Vanguard Season 4 Reloaded frissítése

 

×