Összeszedtük a Marvel összes soron következő fázisába érkező filmet és sorozatot, melyeket a hétvégi Comic Con folyamán lelepleztek.

Hét mozifilmet és nyolc sorozatot követően végre lezárul a Marvel filmes univerzumának talán legközépszerűbb időszaka, a negyedik fázis. Ezt az időszakot leginkább az Thanos elleni összecsapás utáni útkeresés jellemezte, ami néhol egészen kísérletező alkotásokat is eredményezett, aminek egyértelmű csúcspontja a Pókember: Nincs hazaút és a Ms. Marvel voltak, összességében azonban bosszantóan sehová sem tartó, filmeket és sorozatokat láthattunk

A negyedik fázis azonban még nem ért véget. Egy Diseny+-ra érkező sorozat, illetve egy nagyon várt mozi még érkezik bele, mindkettő még idén, és mind a kettőben a Marvel jövőjére nézve fontos karakterek tűnnek majd fel. Többek között ezekről tudhattunk meg bővebb infókat a San Diago Comic Conon, utoljára 2019-ben megejtett nagyszabású Marvel Studios eseményén, ahol fázisokkal előre leleplezték, hogy mikor és milyen tartalmakra számíthatnak a rajongók.

Negyedik fázis

Mint már mondottam, a negyedik fázis idén zárul le, méghozzá a She-Hulk sorozattal, illetve a Fekete Párduc folytatásával, a Wakanda, légy áldottal.

Amazon: Ügyvéd [She-Hulk: Attorney at Law]

  • augusztus 17-én debütál a Disney+-on
  • Hetente érkeznek az újabb epizódok, melyek egyenként kb. 30 percesek lesznek
  • Mark Ruffalo Hulkja mellett a Netflixen megismert Charlie Cox-féle Daredevil, illetve Tim Roth Förtelme is feltűnik majd

 

Fekete Párduc: Wakanda, légy áldott!

  • November 11-én kerül a mozikba
  • a tragikusan fiatalon és hirtelen elhunyt Chadwick Boseman előtt érzelmesen fognak tisztelegni
  • egy új Fekete Párduc és Ironhearth születését láthatjuk majd, de itt mutatkozik be a Marvel kvázi „anti-Aquamanje”, Namor herceg is
  • ez a film tesz hivatalosan is pontot a Marvel negyedik fázisának végére

Ötödik fázis

Hangya és Darázs: KvantumMánia

A Marvel ötödik fázisát a Hangya és Darázs legújabb, ismét a kvantumvilágba repítő, sorban egyébként harmadik kalandja nyitja meg 2023 elején.

  • a KvantumMánia premierjét 2023. február 17-re tűzték ki
  • a korábbi rész kipróbált és bizonyított rendezője, Payton Reed dirigál ismét
  • Cassie Lang (Scott Lang lánya) szerepében a Végjátékban bemutatkozott Kathryn Newton tűnik majd fel
  • A Loki végén megismert, de egy attól eltérő Kanggal (a hódító) is találkozunk, moziban először, míg egy másik gonosz, Modok is bemutatkozik az MCU-ban
  • nem mellesleg Bill Murray is kapott benne egy mellékszerepet

Titkos Invázió

 

A Marvel ötödik fázisát sorozatos fronton a Titkos Invázió durrantja be, méghozzá nem is akármilyen gárdával a fedélzeten. A történet egyébként egy kémthriller szerű, hidegháborús konfliktus lesz, amiben Nick Fury és a skrull Talos együtt nyomoznak azok után az alakváltó skrullok után, akik valamiért megszállták a kormányzatok legfelsőbb szintjeit.

  • 2023 tavaszán érkezik a Disney+-ra
  • hetente érkeznek az újabb részek, amiből összesen hat lesz (vagyis másfél hónapig fog futni)
  • a sorozatot Thomas Bezucha (Nagy Éden) és Ali Selem (Édes Föld) rendezi, a forgatókönyvet pedig Kyle Bradstreet (Mr. Robot) írja
  • a főbb szerepekben pedig Don Cheadle – mint Hadigép, Martin Freeman – mint Everett Kenneth Ross, Colbie Smulders – mint Maria Hill és Samuel L. Jackson – mint Nick Fury lesznek láthatók

A Galaxis Őrzői – Vol. 3

A galaxis őrzőinek harmadik önálló filmje kiemelt fontossággal bír, ugyanis itt láthatjuk utoljára a megszokott formában az imádott csapatot. Sőt, még Mordály eredettörténetét is itt fogjuk megismerni, és valószínűleg azt is láthatjuk majd, hogyan kötöttek életre szóló barátságot a Flora Colossussal, azaz Groottal.

  • 2023. május 5-r tűzték ki a mozis premiert
  • most utoljára verődik össze Űrlord, Drax, Gamora, Nebula, Mordály és Groot
  • fontos új karakterek mutatkoznak be: filmen először láthatjuk Kozmót, a szovjet űrkutyát, aki Maria Bakalova szólaltat meg, illetve Will Poulter aranyembere, vagyis Adam Warlockja is itt debütál

Echo

A Sólyomszem-sorozatban megismert Maya Lopez saját sorozattal tér vissza, természetesen Alaqua Cox főszereplésével. Egészen valószínű, hogy több már ismert karakter is felbukkanhat (Megtorló, Fenegyerek, Vezér), bár a szinopszist hivatalosan még nem ismerjük. 2023. kora nyarán érkezik a Disney+-ra.

Loki – második évad

A Loki második évadának érkeztéről már az első szezon zárulta előtt lehetett hallani, így nagy meglepetés nem ért senkit. A történetről vajmi keveset tudunk, a főbb szerepekbe természetesen az első évad színészei térnek vissza, hangsúlyos téma viszont az időutazás, illetve továbbra is a multiverzumok lesznek. Megszokott heti beosztásban 2023 nyarán érkezik a Disney+ kínálatába.

A Marvelek (The Marvels)

Sokat a filmről nem tudni, mindössze annyit, hogy a címszereplő Marvel kapitány (Brie Larson) mellé betársul a WandaVízió végén szuperképességekre szert tevő Monica Rambeau (Teyonah Paris), illetve a frissen szuperhőssé avanzsálódott Kamala Khan, vagyis Ms.Marvel. A film 2023. július 28-án kerül a mozikba.

Penge (Blade)

Penge megérkezik az MCU-ba! Mármint saját filmmel, ugyanis már az Örökkévalók stáblista utáni jelenetében bemutatkozott, bár akkor még nem láthattuk a Wesely Snipest váltó Mahershala Ali-féle félvámpír vámpírvadászt. A filmben Ali oldalán feltűnhet még Kit Harington is, de  biztosat majd csak 2023. november 3-án a mozikban fogunk tudni mondani.

Ironhearth – Vasszív

Vasszív, vagyis Riri Williams (Dominique Thorne) Vasember-szerű karaktere hamarosan, a Fekete Párduc második részében mutatkozik be, az önálló sorozata azonban csak 2023 őszén, valószínűleg november folyamán érkezik a Disney+-ra.

Agatha – Coven of Chaos

Agatha: A Coven of Chaos a WandaVision sötétebb, de vígjátékos folytatása lesz, amiben Kathryn Hahn ismét Agatha Harkness szerepét öltheti magára. A Deadline szerint a Coven of Chaos csak a második téglája Agatha mindent átszövő történetének és személyének, aki várhatóan további sorozatokban és filmekben fog majd feltűnni. A Coven of Chaos sorozat 2023 legvégén debütál a Disney+-on, és 2024-ban ér majd véget.

Daredevil – Born Again (Fenegyerek – Újjászületés)

Fenegyerek már a Pókemberben visszatért, és a Born Again előtt még egy csomó produktumban találkozunk még vele. A 18 részes sorozat 2024 tavaszán érkezik a Disney+-ra, és a rosszfiúk között Vincent D’Onofrio Kingpinjét is láthatjuk majd. Hogy a többi karakterrel, mint például Foggy Nelsonnal és Karen Page visszatérnek-e, és ha igen, milyen formában, azt sajnos nem tudjuk még.

Captain America: The New Order

Az új Amerika Kapitány moziban már a Sólyom-féle verziót láthatjuk, méghozzá mozivásznon először. A főszerepekben így Anthony Mackie és Sebastian Stan lesznek. A premierje pedig 2024. május 3-án lesz majd.

Thunderbolts

A Thunderbolts tulajdonképpen olyan, mint a Bosszúállók, csak itt megkérdőjelezhetetlen erkölcsű hősök helyett korábbi gonosztevők, vagy antihősök alkotják a tagokat.Nagyjából mint az Öngyilkos Osztag. A Thunderbolts megalapozása már a Sólyom és a Tél Katonája során megkezdődött Valentina Allegra de Fontaine megjelenésével, aki egy csokorba fogja össze Zémó bárót, Förtelmet, Yelena Belovát, John Walkert (US Agent) és Taskmastert, hogy irányításával jóra használják az erejüket.

Ez az ötödik fázis vége is egyben, a mozis premierje pedig 2024 július 26-án lesz.

Hatodik fázis

A Marvel filmes univerzumának hatodik fázisát nem más, mint a Fantasztikus négyes fogja nyitni, amiről a 2024 november 8-ra kitűzött premierjén kívül tulajdonképpen semmit sem tudunk.

Ez előtt egyébként, 2024 őszén valószínűleg lesz még egy sorozat is, majd a szuper négyes után még 2 titokzatos film vagy sorozat is érkezik, mielőtt áttérnénk 2025-re. A 25-ös esztendőt egy januári-februári projekt kezdi, majd tavasszal két újabb leleplezetlen alkotással örvendeztetik meg a rajongókat.

Így jutunk el 2025 május 2-höz, ami több év után egy újabb Bosszúállók-mozit jelöl, az Avengers: The Kang Dynasty-t. Ezt nyáron újabb két titkos film/sorozat követi, majd 2025 november 7-én egy epikus, világokat egymásnak eresztő Bosszúállókkal, a Titkos Háborúval ér véget a hatodik fázis.

Láthatjuk tehát, hogy a Marvel és a Disney a negyedik fázis után ezúttal kifejezetten izgalmas dolgokkal készülnek. Ugyanakkor azt is jól láthatjuk, hogy a hatodik fázisig szinte biztosan nem fogunk az X-Menekkel is találkozni, úgy pedig a Deadpool következő filmjére is iszonyú sokat kell várni.

Emellett Pókember is csak mellékszerepekben tűnhet majd fel, akivel legközelebb talán a Fantasztikus Négyesben találkozhatunk leghamarabb. Ha pedig mégsem, akkor majd csak a 2025 végére datált Titkos Háborúban – de itt biztosan, amiben már a „venomizált” fekete ruhájában hálóhintázhat.

Neked hogy tetszik az MCU eddigi filmet és sorozatos terve? Elégedett vagy, esetleg hiányolsz valamit?

De nem ez az egyetlen újdonság, amit a hétvégén jelentettek be:

25 év után folytatódik a 90-es évek legendás animációs X-Men sorozata

 

https://leet.hu/jbl-bt/

×