A világ egyes részein elég abszurd dolgok is megtörténnek. Most például több tucat tini kerülhet börtönbe, mert PUBG-ztek.

A bangladesi hatóság több mint 100 embert tartóztatott le egy razzia során Chuadangában. Az eset azért különleges, mert a rendőrök egy PUBG Mobile LAN eseményre szálltak ki, amit annak ellenére szerveztek és tartottak meg, hogy a PUBG Mobile Bangladesben be van tiltva – írta meg a DotEsports.

A tiltott eseményen letartóztatottak túlnyomó többsége fiatal diák volt, akik között résztvevők és szervezők is egyaránt voltak. Ezidáig 24 játékost ítéltek börtönre – szerencséjükre nem sokat, két napot kell a börtönben eltölteniük, míg 78 előállított életkorának ellenőrzésére várnak. Azok, akik elmúltak 18 évesek nagy valószínűséggel hasonló büntetést fognak kapni.

Banglades még 2021 augusztusában tiltotta be a PUBG Mobile-t és egy másik, ahhoz nagyon hasonló címet, a Free Fire-t. A bíróságok azzal indokolták a döntést, hogy a játékok súlyosan „addiktívak”, függőséget okoznak, a fiatalokat pedig meg kell ettől védeni. A bangladesi bíróság egyébként azután hozta meg a döntést, mikor a tiltást szorgalmazó jogászok egy ősi és már rég megdöntött tézisre hivatkoztak, miszerint a játékoktól a gyerekek erőszakossá válhatnak.

A játék betiltása persze nevetséges, az viszont már egészen gyanús, hogy a gyerekeket egy nyilvános közösségi házban megtartott versenyre hívják el, méghozzá az interneten keresztül az ország különböző régióiból, hogy egy olyan játékkal játszanak, ami Bangladesben tiltott. A rendőrséget állítólag külön értesítették a rendezvényről, ahová mintha terrorcselekmény történt volna, azonnal kiszálltak.

De nem Banglades az egyetlen hely a világon, ahol furcsa szabályozásokat hoznak a videojátékokkal kapcsolatban:

Betiltották az olyan gamer szavakat, mint a “streamer” és az “esport” Franciaországban

https://leet.hu/jbl-bt/

×