Fontos bejelentést tett a Microsoft és a Discord.

Meglepő bejelentést tett szerda este a Microsoft és a Discord, melyre talán nem is sokan számítottak. Büszkén leplezték le, hogy szerdától kezdődően megérkezik a népszerű VOIP (és szöveges) platform támogatása az Xbox ökoszisztémába, így PC-s ismerőseinkkel is tudunk beszélgetni játék közben. Manapság egyre több multiplatform címet érhetünk el, így régóta kérték már a játékosok a Discord konzolos integrációját.

 

Ezúttal még egy külön videót is szenteltek a hírnek a Discord munkatársai, a szokásos laza és szórakoztató stílusban. A Discord használatához szükségünk lesz egy iOS vagy Android telefonra is, melyen fut az Xbox mobil alkalmazása, ám manapság ez nem egy túl szigorú feltétel.

Pár egyszerű lépés

A Microsoft első körben egy szűkebb csoportnak ad lehetőséget a tesztelésre, az Xbox Insider tagok kapnak előzetes hozzáférést. Aggodalomra azonban semmi ok, hiszen bárki jelentkezhet bétatesztre az alábbi weboldalon, ám fontos tudni, hogy az Xboxunk teljes operációs rendszerét érinti ez, így nem feltétlenül bölcs döntés csak emiatt csatlakoznunk. A legfontosabb dolog azonban az, hogy az Xbox és Discord fiókunk össze legyen kapcsolva, melyet a Settings > Connections fülön tehetünk meg a Discord alkalmazásban.

Ha Insider tagok vagyunk és a fiókokat is összekapcsoltuk, akkor először a Discord alkalmazásban kell belépnünk a megfelelő szobába, majd a fenti képen látható „Join on Xbox” gombra kell kattintanunk. Ekkor megnyílik az Xbox applikáció, ahol a Transfer Audio lehetőség megnyomása után máris élvezhetjük a konzolon a Discord integrációt és indulhat is az esti beszélgetés.

Brutálisan sokan hagyják ott a Netflixet, és még nincs vége

https://leet.hu/jbl-bt/

×