Ha egy igazán menő autót szeretnék, akkor örömmel mutatjuk be az életnagyságú Bugatti Chiron LEGO autót.

Ha esetleg valaki nem tudná, egy igazi Bugatti Chiron meglehetősen drága mulattság, nagyjából 3 millió dollár, kb. 1,1 milliárd forint. Bármennyire is furcsa, az életnagyságú LEGO verziónak is busás ára van: több mint 1 millió dollár. Ez egy teljesen ésszerű összeg, ha belegondolunk, hogy hány LEGO-darab kellett ahhoz, hogy az összerakott végleges autó működjön is.

A Bugatti Chiron LEGO autó nem egy átlagos LEGO szett.


A 2018-ben készült LEGO-autó majd 1500 kilogrammot nyom, ugyanis több mint egymillió LEGO Technic darabot tartalmaz. Persze teljesen jogos lehet a kérdés:

Működik ez a LEGO-autó?

Ami azt illeti, a videón látható LEGO-autót vezetni is lehet, sőt egy korábbi versenypilóta ki is próbálta, amikor megjelent. Természetesen azt mondta: a jármű nem olyan gyors, mint egy igazi Chiron, de azért a  19 km/órás sebesség az ott van. Az igazi Chiron mindössze 2,5 másodperc alatt gyorsul 100-ra. Ettől függetlenül ez még mindig nem rossz egy életnagyságú LEGO-autóhoz képest.

 

Megérte

Annak ellenére, hogy a LEGO-autó nem olyan gyors, létrehozása már önmagában is hatalmas bravúr volt. Megépítése 13000 munkaórát vett igénybe, mielőtt tesztelhették volna. Ha jól belegondolunk, ez rengeteg munka, de az eredményt látva tátva marad a szánk. Szóval megérte. A LEGO-autóban két személy is utazhat, két akkumulátor adja az áramellátást, és persze lámpái is vannak.

Egyébként persze nem ekkora méretben, de létezik egy LEGO Bugatti Chiron szett, amit te is összerakhatsz otthon. Ez 3599 darabból áll.

Neked hogy tetszik?

Ilyen vas kell a Spider-Man PC Remasteredhez, és ennyivel tud többet

 

https://leet.hu/jbl-bt/

×