Követik az Instagram és a TikTok példáját.

A Snapchat egy multimédiás üzenetküldő alkalmazás, melyet a Stanford Egyetem néhány volt diákja hozott létre még 2011-ben. A népszerűségét mi sem mutatja jobban, hogy 2012 végére már több mint egymilliárd fotót osztottak meg az applikáció felhasználói, azaz naponta 20 millió képet. Nem is volt kérdés ezek után, hogy a kezdeti iOS exkluzivitást meg kell szüntetni, így hamar elkészült az Android verzió is.

Manapság rengeteg közösségi oldal rendelkezik webes változattal is, elég csak a dedikált Messengerre vagy épp a Titkok, Instagram felületeire gondolnunk. Egészen idáig azonban a Snapchat esetében nem találkozhattunk ilyennel, ám végre megtört a jég. Első körben azonban több korlátozást is bevezet a cég, nem szokatlan ez, hiszen a teljes globális start előtt így kijavíthatják az összes hibát.

Snapchat Plus előfizetés mindenképp szükséges hozzá!

Az előfizetés azonban nem minden, jelenleg csak Kanadában, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában és Új-Zélandon lehet hozzáférni a böngészős megoldáshoz. A Mac/Safari felhasználók szomorkodhatnak, hiszen a cég elmondása alapján jelenleg a Chrome és annak motorjára alapuló (Edge, Brave stb.) böngészőkből férhetnek hozzá a fenti feltételnek megfelelő felhasználók.

A Snapchat 332 millió aktív felhasználóval rendelkezik, így bizonyára a pár hónapos tesztidőszak után előfizetés nélkül hozzáférhet bárki a világ minden tájáról. Erre utal a hivatalos PR bejegyzés is, melyben kiemelték, hogy folyamatosan bővítik a támogatott országok és régiók listáját.

Te használod a Snapchatet?

Forrás: HVG / Snapchat

Egy hétig teljesen ingyen játszhatsz a PS Plus hatalmas játékkínálatával

https://leet.hu/jbl-bt/

×