A flagship kategóriában egyértelmű a tarolás, jó kérdés, hogy a középkategóriában mennyire sikerül tartani ezt.

Azt már régóta tudjuk, hogy az év második fele kifejezetten izgalmas lehet hardver szempontból. Az Nvidia és az AMD új videókártyákkal jelentkezik, de új Intel és AMD processzorokat is várhatunk. Régóta pletykálták, hogy nagyon kellemes teljesítménynövekedést hozhat az új Nvidia generáció, ám kézzelfogható méréseknek eddig híján voltunk, maximum a specifikációkból lehetett jósolgatni. Hétfő délután végre megtört a csend, az egyik veterán leaker egy 3DMark eredménnyel jelentkezett.

A földbe tiporja az előző generációt az RTX 4000 széria?!

Kopite7kimi egy elsőre semmitmondó Twitter üzenettel jelentkezett. Az RTX 4090 szócska mellett a TSE rövidítést és egy számot láthattunk. Szerencsére a rutinos rókák hamar rájöttek, hogy a 3DMark TimeSpyExtreme grafikus teszt eredménye az a bizonyos 19000+. Hogy legyen egy kis viszonyítási alapunk, ez az érték 66%-kal több, mint a 3090 Ti esetében mért szám, míg a 3090-et vizsgálva már 82%-os növekedést olvashatunk le. Ez még mindig nem az RTX 4000 csúcsa, hiszen egy potenciális 4090 Ti és/vagy Titan érkezését is várják az iparági elemzők.

Ha a többi kártyánál is hasonló fejlődést olvashatunk le (induljunk ki a 66%-ból), az azt jelentené, hogy egy 4070 körülbelül a mostani 3090 Ti nyers erejével rendelkezne. Természetesen nem biztos, hogy minden szegmensben tartható lesz ekkora fejlődés, ám viszonyítási alapnak tökéletes lehet a fenti pontszám. Megfelelő árazás nélkül mit sem fog érni ez az ugrás, remélhetőleg az óriáscég bölcs döntést hoz majd.

Forrás: Videocardz

Akciófigyelő | Ingyenes a legendás csajozós játék, a Laisure Suit Larry két része

https://leet.hu/jbl-bt/

×