A második negyedév számai nagyban befolyásolhatják a streaming szolgáltató jövőjét.

Sajnos az év első felében rengeteg szomorú hír érkezett a Netflix háza tájáról. Áprilisban bejelentették, hogy előfizetőket veszítettek el 2022 első negyedévében, mely az elmúlt évtizedben példátlan volt, soha nem fordult elő. Természetesen a tőzsde brutálisan reagált erre a hírre, jelentős csökkenésnek indultak el a Netflix részvények árai, jelenleg is ~62%-os csökkenést olvashatunk le a féléves grafikont böngészve.

Az elmúlt napokban olyan hírek is felröppentek, hogy a streaming szolgáltató a Microsoft segítségével élné túl az elkövetkezendő éveket. A Yahoo elemzője szerint azt sem zárhatjuk ki, hogy a Netflix felvásároltatná magát a redmondi óriáscéggel, mely utat nyithatna akár potenciális Call of Duty vagy épp Gears of War adaptációknak.

Az elkövetkezendő pár nap nagyban dönthet a Netflix sorsáról!

Az elmúlt fél év…

Nem is kell sokáig várnunk, hiszen már kedd délután megérkezhetnek a második negyedévvel kapcsolatos jelentések. Az számok pontos ismeretéig lehetetlen lesz megjósolni az oldal jövőjének alakulását, elemzők szerint azt sem zárhatjuk ki, hogy újabb 2 millió előfizetőt veszített el a tavasz folyamán a Netflix. Nem véletlenül gondolkodik az olcsóbb, de reklámokkal tarkított modellen a szolgáltató, mellyel új előfizetőket tudna magához csábítani. Ennek előszele lehet a múlt heti Microsoft és Netflix partnerség bejelentése, mely pozitív hatással volt a cég megítélésére, azonnal emelkedésnek is indultak a Netflix részvényei.

Érdemes lesz tehát várnunk a kedd délutáni bejelentést, azt azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy a cég már ismeri ezeket az adatokat, így felkészülten és több tervvel a zsebükben készülhetnek az év második felére. A kérdés, hogy mennyire fognak örülni ezeknek a felhasználók.

MI: a Microsoft bekebelezi a Netflixet? De hogy jön ide a Call of Duty-film?!

 

Forrás: CNN

https://leet.hu/jbl-bt/

×