A streaming szolgáltató úgy dörgölőzik, mintha azt akarná, hogy tokkal-vonóval felvásárolják. Te csak nyernél vele – mutatjuk miért!

A Needham & Company független befektetési bank elemzője a Yahoo-nak árulta el, hogy valójában milyen deal húzódhat a Netflix és a Microsoft nemrég bejelentett megállapodása mögött. Laura Martin szerint jóval többről van szó, mint csupán arról, hogy

az IT-óriás technológiai hátteret nyújt az új, hirdetéseket tartalmazó előfizetési csomaghoz.

Forrás: hwsw

A Comic Book az interjú alapján úgy gondolja, hogy az olcsóbb, reklámnézegetős regisztráció arra szolgál, hogy a Netflix feltornázza kicsit az előfizetők dinamikusan csökkenő számát, és ezzel bevágódjon a Microsoftnál, mint kb. az egyetlen olyan cégnél, ami képes lenne kifizetni egy százmilliárd dollárra becsült vételárat, és még hasznot is húzna belőle.

Mi folyik itt: jön a NExit?

„Az egész olyan, mintha a Netflix a kiutat keresné: igyekszik közelebb kerülni a Microsofthoz, abban bízva, hogy az Activision felvásárlása után majd ő lesz a következő” – mondta a Needham szakértője.

A portál leszögezi: Laura Martin nyilatkozata nem egyszerű pletyka, de ettől még spekuláció, hiszen a felvásárlás egyik érintett cégnél sem merült fel – egyelőre. A sokat látott elemző ugyanakkor nem a levegőbe beszél: amint arról nálunk is olvashattál, a Netflixnek egyre több videójátékos projektje merül fel, miközben a Microsoft duplán nyerne a platformmal:

  • Először is kapna egy saját filmes részleget olyan videójáték-adaptációkhoz, mint az Elder Scrolls, a Gears of War ÉS – az Activision megszerzésével – A CALL OF DUTY,

  • Másodszor pedig: az Xbox játék-streamelős szolgáltatása és a Game Pass modell teljesen új csatornán jutna el több százmillió új felhasználóhoz.

Na, így már nem is annyira spekuláció, igaz?

Az Xbox amúgy is nagyon erősít, hogy partiban maradjon a PS-sel:

HOPPÁ: ezek a régi kedvencek térnek vissza Xbox-ra és PC-re!

 

×