Felemás eredményeket hoztak a benchmarkok.

Az elmúlt napokban már felbukkant a következő generációs Intel processzorról néhány teszt. Ezek jól hangzottak, ám kizárólag szintetikus benchmarkokról beszélhettünk, melyek nem minden esetben egyeznek meg a valósággal. Elég csak az Intel A380 videókártyájára gondolnunk, mely 3DMarkban brillírozott, majd játékok alatt elvérzett még az RX 6400-hoz képest is. Szerencsére a hétvégén több AAA és kompetitív címben is megizzasztották az i9-13900K „fejlesztői” példányát, így a valós teljesítménnyel is képben lehetünk.

Természetesen nem akármilyen társakat kapott maga mellé a processzor a teszt alatt, egy Asus ROG Z690 Extreme lapba került a „kicsike”, 32 gigabájtnyi DDR5 memória és egy RTX 3090 Ti társaságában, hogy garantáltan ne legyen limit sehol sem.

Nézzük is, hogy mire képes játékok alatt a még be sem jelentett újdonság!

A fenti diagramon az i9-13900K-t és az i9-12900KF-et hasonlíthatjuk össze Horizon Zero Dawn, Red Dead Redemption 2, FarCry 6, Forza Horizon 5, Monster Hunter: Rise, PUBG, Final Fantasy Endwalker, CSGO és 3DMark tesztek alatt. Jól látható, hogy az alap FPS szám nem minden esetben nőtt, ám a minimum framerate 11% és 28%-kal jobb volt az új processzor alatt. Így simább, tisztább játékmenetet kaphatunk, jóval kevesebb mikroakadással.

Ennek azonban ára is lesz, hiszen kiválóan leolvasható, hogy jóval „éhesebb” volt játékok alatt az ősszel megjelenő processzor, nem is mindig volt arányban a magasabb fogyasztás a javuló képkockák százalékával. Egyelőre ezek az eredmények nem annyira biztatóak, mint amire elsőre lehetett számítani, ám messze vagyunk még a végleges kiadástól.

Soha nem volt még ilyen könnyű beszerelni SSD-t a gépbe – Íme az MSI “újdonsága”

https://leet.hu/jbl-bt/

×