Az óriáscég ezt állítja, míg a konkurencia már egy-két éve használja.

Az MSI már javában készül az AMD következő szériájára, mely várhatóan ősszel érkezik majd meg a boltok polcaira. A 600-as chipsetekből ismét lesznek drágább (X, XE) és középkategóriás (B) alaplapok is, így mindenki megtalálhatja majd a pénztárcájához és igényeihez passzoló komponenseket. Úgy tűnik az MSI jelentősen megkönnyítené az amúgy sem túl nehéz M.2-es beszerelést, erre talált utalásokat a Videocardz és g01d3nm4ng0.

Búcsút mondhatunk a csavaroknak is!

Az M.2 formátumú SSD-k egyre népszerűbbek, hiszen a korábban észrevehető árkülönbség a 2.5 inches kialakítású modellekhez képest egyre inkább kezd eltűnni. Nem minden esetben gyorsabbak ezek a meghajtók, hiszen a hipergyors PCIe/NVMe változatok mellett SATA M.2-es SSD-ket is találhatunk a polcokon, ám a kábelmentesség és az alapvetően könnyű szerelhetőség plusz pont lehet sokaknak. A háttértárak beszerelése így is egy-két perces feladat, hiszen a foglalatba illesztés után az alaplaphoz kapott csavarral kell a helyére rögzítenünk az SSD-t.

 

Az MSI azonban már a csavarokról is lemondana, így sem az SSD-k beszerelésnél, sem a hűtőborda felszerelésénél nem kellene csavarhúzóért nyúlnunk. Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy ez miért is olyan nagy újdonság, hiszen például az ASUS lapoknál is találkozhatunk hasonlóval. Úgy tűnik, hogy az MSI levédetné a megoldást, a promóciós anyagokban a patent-pending (szabadalmaztatás alatt) kifejezés szerepel. Kíváncsian várjuk, hogy mit szólnak ehhez a hasonló megoldásokat akár évek óta alkalmazó, nagyobb gyártók.

https://leet.hu/jbl-bt/

×