A Bandai Namco hivatalosan is elismerte a nagyszabású támadást, amely során a hackerek felhasználói adatokhoz is hozzáfértek.

Komoly esély van rá, hogy illetéktelen kezekbe kerültek egy csomó játékos adatai – közölte tegnap a Bandai Namco, miután az ázsiai régióban lévő cégei támadást észleltek a rendszereikben. A vx-underground a hét elején tweetelte, hogy az AlphV zsaroló csoport (amire gyakran hivatkoznak BlackCat-ként is)

sikeresen hatolt be a Dark Souls-sorozatot jegyző stúdió szervereire.

 

A cég a VGC kérdésére ismerte be a támadást, és közölte: eddigi tudomása szerint csak az ázsiai régiókban élő ügyfeleit érintheti valamekkora mértékű adatlopás – ha egyáltalán történt ilyen, de ez csak az azonnal elrendelt nyomozás végére fog kiderülni.

Forrás: Bandai Namco

Elárulták, hogy a harmadik fél részéről történt illetéktelen behatolást július 3-án észlelték – Japán kivételével a teljes ázsiai régióban. Ezután

blokkolták a hozzáférést a szervereikhez és az érintett PC-khez, hogy megakadályozzák a támadás tovább terjedését.

Jelenleg vizsgálják, hogy mekkora mértékű adatszivárgás történhetett, és az milyen károkat okozott. Bár a Bandai szerint csak a világ keleti felén volt kiterjedt támadás, érdemes figyelni a híreket, hogy mit derítenek ki a nyomozás során. Reméljük, hogy európai felhasználóként téged nem érint a dolog, de azért figyelemmel kísérjük az ügyet, és ha új információk derülnek ki, szólunk!

A CD Projekt még ennél is jobban megszívta nemrég:

Máris elkelt a CDPR hackerek által kínált Cyberpunk és Witcher forráskód

 

https://leet.hu/hutes/

×