Újra beüt a kánikula, és nem lehet majd kibírni vízpart nélkül. Akár strand, akár kerti medence – ezek nélkül nem érdemes útnak indulni.

Egész napra kipakolhatsz a strandra és a kerti medencébe, sőt, az isten háta mögé is kirándulhatsz, esetleg irány a kerti party, vagy a zenei fesztivál – itt az a néhány remek kütyü, amit a víztől se nagyon kell féltened. Persze jobb megnézni, hogy melyik milyen tanúsítvánnyal rendelkezik – nehogy kellemetlen meglepetés érjen!
A környezeti hatásokkal szembeni ellenállóságot skálázó IP mögé tett „X” itt a folyadékrezisztenciát jelöli –

az utána következő szám pedig azt, hogy az eszköz milyen fokú a védettséget kapott. Nézzük csak!

5., Xiaomi Mi Commuter Backpack

Kezdjük a bepakolással! Ez az elegáns és időtálló, univerzális hátizsák sok praktikus zsebet rejt a cuccaid rendszerezéséhez és a laptopot is biztos helyre süllyesztheted benne, 15,6″-os méretig. Az eszköz vízlepergető anyagból készült, és kapott egy speciális lopásgátló rekeszt, ahová a féltve őrzött értéktárgyakat rejtheted. Ha távolabbra utaznál, nagyon jól jön az a rögzítő mechanizmus, amivel bőröndre, vagy más poggyászra illesztheted.

Tanúsítvány: IPX4, vagyis korlátozottan vízálló – csak a ráfröccsenő víztől óvja meg a holmid, úgyhogy azért ne úsztasd el!

4., Akai F11 elektromos roller

Ha a csomag kész, útnak indulhatsz – utolsó kilométerekre például a 250 Wattos Akai e-rollerrel. Meglehetősen nagy teherbírással (max. 120 kg), alumínium- és acélvázzal ellátott eszköz, amivel a – testsúlyod függvényében – akár 25 km/h-val is repeszthetsz, háromféle sebességfokozatban. A közeli vízpartokig vígan elvisz, mert a hatótáv 25 kilométer (ez egyébként dinamikus adat, mert a hátsó dobfék mellett elektromos visszatápláló féket is kapott). A töltöttséget és a sebességet persze folyamatosan nyomon követheted a beépített digitális kijelzőn . Elég szívós, de hegyet mászni nem fog, hiszen max. 20 fokos emelkedőket tolerál, viszont kézben simán szállítható, ha felhágnál vele egy dombra: összehajtott állapotban 1050 x 435 x 545 milliméteres dimenziók és 13 kilogrammos saját tömeg jellemzi.

Tanúsítvány: IPX4, vagyis korlátozottan vízálló – csak a ráfröccsenő víztől védett, de legalább nem kell kétségbe esni, ha útközben elered az eső.

 

3., Audio-Technica ATH-CKS5TW

Amíg odaérsz, jöhet egy kis zene – a lehető legjobb minőségben? Ettől a bluetooth headsettől odáig leszel: a valóban vezeték nélküli kialakításának köszönhetően tökéletes kényelemben és a mozgás szabadságával élvezheted a hangzást. Erőteljes, kiváló minőség, összesen 45 órás akkumulátor-élettartam (15 a fülhallgatóban, 30 a töltőtokban), beépített vezérlő gombokkal – szóval keresgélned sem kell a telefont a léptetéshez, a hangerőszabályzáshoz, vagy a hívások kezeléséhez. A fülbetétek jobb hangszigetelést, stabil illeszkedést, minőségibb magasfrekvenciás átvitelt biztosítanak. A Bluetooth® 5 kapcsolódásnak köszönhetően több eszközzel is párosíthatod, és elmentheted a csatlakozási előzményeket. Nagy extra a Clear Voice Capture technológia, ami finom környezetizaj-csökkentéssel segíti a tiszta hangzást a hívások közben.

Tanúsítvány: IPX2, vagyis kicsit jobban kell vigyáznod rá, mert a függőlegestől eltérő 15 fokos beesési szögig védett a vízcseppektől. Esőben mondjuk biztosan nem lesz gond!

 

2., Silicon Power Armor A60 1TB

Több napra mész, és nincs wifi, korlátlan mobilnet, vagy térerő? Vidd magaddal a kedvenc sorozatokat, vagy filmeket egy strapabíró külső HDD-n! Ezzel a kialakítással gyakorlatilag nincs veszítenivalód, ráadásul az Armor A60 innovatív kábelnyílás-kialakítása kifejezetten kényelmes kábelhordást és tárolást tesz lehetővé: könnyen feltekerheted és rögzítheted, a meghajtó köré. A praktikumot és a szilárdságot katonai fejlesztéseknek köszönheted: szívós gumiburkolatot és masszív belső felfüggesztési rendszert kapott, így védett a leejtéstől, zúzódástól, portól és vízkártól. A külső mintázat trükkös és több egyszerű vizuális effektnél: speciális rácsszerkezetű felülete nem csak látványos, hanem csúszásgátló védelmet is nyújt, sőt, ellenáll az ujjlenyomatoknak, illetve a karcolásoknak. Csatlakozások: USB 2.0 mellett Super-Speed USB 3.2 Gen 1, ami rendkívül gyors olvasási és írási sebességet biztosít.

Tanúsítvány: IPX4, vagyis korlátozottan vízálló – csak a ráfröccsenő víztől védett, UGYANAKKOR háromméteres ütésállósággal is rendelkezik!

 

1., JBL Charge 4 Bluetooth Hangszóró

De hol marad a felsorolásból a power bank? Ebben az is van, miközben te lehetsz vele a kerti party királya! A legendásan jó hangzásvilágáról és ellenállóságról ismert JBL igazi remekművet alkotott a Charge 4 hordozható Bluetooth hangszóróval: teljes spektrumú, erőteljes hangzással és beépített tápegységgel bír, tehát egyrészt szolgáltatja a zenét, másrészt tölti az USB-vel rácsatlakozó eszközeidet. A cég saját fejlesztésű hangszórója két JBL mélymembránt kapott. Ezek remekül emelik ki a basszust, miközben a nagy kapacitású, gyorstöltésre alkalmas, 7500 mAh-s Li-ion akkumulátor akár 20 órányi játékidőt garantál.

Tanúsítvány: IPX7, vagyis 150-1000 milliméter mélységig vízálló, így az esőtől, ráfröccsenő víztől sem kell félteni, mi több, akkor sem lesz baja, ha a kerti medencébe esik!

Már csak ez KELL:

Egy, mind fölött: a hordható gyűrűegér minden eszközt irányít!

 

×