A VANZY jövőbe mutató periféria, hiszen a PC-det, laptopodat, telefonodat, konzolodat, okostévédet egyaránt uralja, és jól jön a virtuális valóságban is!

Nagyon-nagyon helyesz, Drágaszágom: a gyűrűként viselhető egér már a VR-élvezetekre gondolva született, és kezd kicsit hasonlítani arra, amilyennek a jövő interfész lehetőségeit képzeljük el.

Az egér, a fitneszkarkötő és az érintőkijelző zabigyereke. A neve VANZY, és alig várja, hogy rátalálj!

Arra tervezték, hogy kényelmesen pihenjen a mutatóujjadon, és csupán gesztusokkal, érintésekkel irányíthass vele bármilyen eszközt, amihez éppen csatlakozik. És tényleg minden kütyü felett képes átvenni a – nem teljesen korlátlan – hatalmat.

Legyintésre lapoz a prezentációban, vagy görget weboldalt és dokumentumot, ujjkörzéssel oda-vissza tekeri a dalt és a videót – vagy emeli-csökkenti a hangerőt, átlépteti az epizódok bevezetőjét a Netflixen, játékokat vezérel, és még egy rakat más hasznos funkcióval rendelkezik.

Forrás: Cox Space

Természetesen hagyományos kurzorirányításra is tökéletes – emeli ki a Yanko Design, megjegyezve, hogy Bluetooth-szal kapcsolódik PC-hez, laptophoz, tablethez, miközben a VR szemüveget viselve is remek partner. A VANZY mindezen túl

képes szavakat társítani a gesztusaidhoz, vagyis létrehozhatsz vele egy saját, leegyszerűsített jelnyelvet,

amivel rögtön reagálhatsz üzenetekre, vagy hagyhatsz villámgyors kommenteket.

Ahhoz képest, hogy milyen apró, kilencirányú szabad mozgást (9DoF) tesz lehetővé és rendszerenként (Windows, Macintosh, Android, iOS) legalább hétféle gesztussal adhatsz vele különböző utasításokat.

 

Egy olyan világban, ahol érintésekkel és koppintásokkal egy csomó eszközt tudsz irányítani, akár egérré is alakíthatnád a mutatóujjad, nem? Igaz, a VANZY több is ennél, hiszen amellett, hogy a felületébe ágyazott trackpaddal pontosan irányíthatod az eszközeidet és a kurzort, intuitív mozdulatokra ugyanúgy reagál – úgyhogy ez sem fordulhat elő többé:

A Kickstarteren – egyelőre kedvezményesen – 89 dollárért (kb. 36 ezer forintért) adják darabját, de ha többen összeálltok, olcsóbban megúszható: 150 dollárért kettőt, 288-ért négyet, 690-ért pedig már tízet szállítanak házhoz – bárhová a világon. Az eszköz egyelőre csak fekete szilikonszíjas kivitelben kapható, de később várhatóan arany- és ezüstszínű fémszíjjal is megjelenik.

Ezzel együtt csinos kis szett lesz:

Kiszivárgott néhány adat az Apple AR/VR szemüvegéről: brutál erősnek ígérkezik!

 

https://leet.hu/hutes/

×