A Chromium alapú böngészőket veszélyezteti a hiba.

Amikor a legújabb technológiát választja az ember, akkor bizony nem túl nagy elvárás, ha azt szeretné, hogy minden akadásmentesen fusson a gépen. Különösen igaz ez, ha új processzorokról beszélünk, melyekből az alsóbb kategóriás példányok is sok mérésen legyőzik az előző generációk i7-es egységeit. Ezúttal az Intel 12. generációs CPU-i, azokon belül is az UHD 770 IGP-vel felszerelt példányok kerültek középpontba egy meglehetősen idegesítő hiba miatt.

Még a böngészés is akadozhat ezeken a processzorokon!

Ráadásul ezúttal nem is mondvacsinált hibáról beszélhetünk, maga az Intel ismerte el ezt egy hivatalos weboldalon. A hiba a processzorok beépített grafikai egységével és a Chromium alapú böngészőkkel kapcsolatos. Manapság rengeteg program használja ezt a böngészőmotort, így a Chrome, Edge, Opera, Vivaldi felhasználók is beleszaladhatnak a hibába. Az UHD 770-vel felszerelt processzorok listáját >ide< kattintva érheted el, az Intel megoldása pedig a következő:

Úgy tűnik, hogy az Intel a háttérben már egyeztetett a böngészők fejlesztőivel, így remélhetőleg a frissítéseket követően már nem okoz problémát a szörfölés. A tapasztalatok alapján akkor sem kell aggódnunk, ha dedikált videókártyával rendelkezünk az Alder Lake processzorok mellett, hiszen ekkor az UHD 770 alapesetben nincs használatban.

Ezek az alaplapok már támogatják a még be sem jelentett Intel processzorokat

https://leet.hu/hutes/

×