Hosszú évekkel töltött könyörgés után a Twich végre megadhatja a felhasználóknak azt, amire régóta vágynak.

Eddig bárki bárhogyan próbált párbajra lépni a live streaming királlyal, a Twitchel, valamiért mindig beletört a bicskája. Pedig az Amazon platformja mintha meg sem próbálná védeni a pozícióját, olyan lassan lép egyről a kettőre, olyan csigatempóban újít vagy frissít a megszokotton, hogy az sokszor szinte már fájdalmas.

Most azonban olyan dologgal frissül az amazon platformja, amire már nagyon, de tényleg nagyon régóta várnak a nézők és a tartalomgyártók egyaránt. És ezúttal nem néhány random, sokszor teljesen haszontalan tageknek, hanem egy tényleg hasznos funkció érkeztének örülhetünk.

Érkezik a Channel Swicher – a Csatorna kapcsoló

A Channel Switcher tulajdonképpen a Twitch tévékapcsolója, ami pontosan úgy funkciónál majd, mint amikor anno tévénézés közben valamilyen nekünk való műsorra vadászva csak úgy kapcsolgattunk a csatornák között, remélve, hogy találunk valami érdekeset. Kicsit olyan, mint a Netflix „Lepj meg” gombja, csak a Twitch esetében nem filmeket és sorozatokat, hanem streamerek csatornáit ajánlja teljesen véletlenszerűen.

Mindez már csak azért is örvendetes újítás, mert mind a nézők, mind pedig a tartalomgyártók régóta könyörögnek a Twitchnek egy „felfedező” funkcióért, amellyel újabb arcokat ismerhet meg a közönség. A Channel Switcher ugyan nem pont az, amire a felhasználók oly régóta vágytak, mégis őszintén tudunk neki örülni, hiszen általa sokkal láthatóbbak lehetnek a kevésbé ismert, kisebb streamerek.

A Channel Switchben felbukkanó csatornákból elvileg egy 60 másodperces előzetes lesz látható, ami idő alatt a néző eldöntheti, hogy ránéz-e az adott streamerre, vagy inkább tovább kapcsolgat. A funkció tesztelése korlátozott felhasználó bevonásával már megkezdődött, és július közepén ér majd véget. Ezután a Twitch fejlesztői elemezni fogják az eredményeket, melyek mentén tovább dolgoznak rajta, de az is megeshet, hogy a funkció opt-in változatát élesítik.

Na és láttad már a GameStar és a LEET közös podcastének legújabb adását?

Kellenek-e tömegmészárlások a játékokba? | Heti Meta #5 (Videó)

 

×