Talán nem sült el olyan jól a poén, mint azt az EA szerette volna.

Talán mindenkinek volt olyan pillanat az életében, amikor visszagondolva arra jött rá: „hú, de kínos volt”. A közösségi médiában talán mindennapos ez, hiszen milliónyi üzenet cserél gazdát, és néha bizony mindenki ír hülyeségeket. Sajnos most az EA tett ki egy meggondolatlan Twitter bejegyzést, amire igen sokan felfigyeltek. A látszólag gúnyos megjegyzésre nem éppen kedves reakciók érkeztek.

Az EA azokkal viccel, akik szívesen játszanak egyjátékos (single player) játékokkal.

Tisztázzuk, miről is van szó. A szóban forgó posztban az EA azt írja:

„10-esek, de csak a single player játékokat szeretik”.

Az említett mondat egy utalás egy mostanában zajló TikTok trendre, amikor is egy felhasználó azt mondja valakire, hogy 10-es (1-10-es skálán tehát a legjobb), de van egy kirívó hibája, ami miatt nem vonzó. Például valaki 10-esnek néz ki, de nem okos. Remélem, így érthető.

A fenti mondattal tehát az EA mintha az akarná sugallni, hogy valaki jó (10-es), de az a hibája, hogy szeret single player játékokkal játszani.

És valóban: mintha az elmúlt években egyfajta ellentét alakult volna ki a single player és multiplayer játékot kedvelők között. Talán amiatt, hogy egyre több multi játék jelenik meg. Hogy ez igaz, vagy sem, az persze vitatható. Ugyanakkor az, hogy ezzel próbál viccelni a kiadó, az mondanom sem kell, nem nyűgözte le a rajongókat.

Jacksepticeye Youtuber csak annyit mondott:

„Ők 10-esek, de jó ötletnek tartották ezt a tweetet” – mondta a Youtuber, Jacksepticeye válaszul, amit többen lájkoltak, mint az EA eredeti posztot. Valahol aztán az EA is beismerte, hogy tévedett:

Később azt írták: „Ezt megérdemeltük. A single player játékosok valójában 11-esek.”

Ezt láttad már?

Hatalmas a vita a gamerek körében, hogy szexuális zaklatás-e a TEABAG

 

×