A Stranger Things 4 egyik legjobb jelenetének készültéről rántja le a leplet a sorozat producere és fiatal színésznője.

Néhány napon belül elérkezünk a Stranger Things negyedik, és talán az eddigi legjobb évadának végéhez, ami egy egészen izgalmasnak és brutálisnak ígérkező mozifilmekkel vetekedő epizódban tetőzik. Nem mintha a Hawkins-i hőseinket eddig elkerülték volna a hajmeresztő, horrorisztikus kalandok, sőt, most talán sokkal többször néztek farkasszemet a halállal, mint korábban.

Ránk legalábbis többször sikerült a frászt hozni, hiszen a Hellyel lefelébe való utazása során a közönség kedvenc Steve Harrington is majdnem otthagyta a fogát, míg Maxet maga Vecna pécézte ki harmadik áldozatának. Ez utóbbi azonban annyira eposzira, annyira tökéletesre sikeredett, hogy nemcsak ez lett az évad eddigi csúcspontja, de még Kate Bush 1985-ös Running Up That Hill című klasszikusát is újra a slágerlisták élére repítette.

Így menekült meg Max a halál torkából.

A sorozat producere, Shawn Levy és a Maxet alakító Sadie Sink egy exkluzív videóban mesélték el a jelenet elkészültét, amely során megbizonyosodhatunk róla, hogy itt bizony tényleg nem bíztak semmit a véletlenre. Mindent, amit tudtak, valóban megépítettek: a romokat, a lépcsőt, a mocsaras talajt, de még Vecna korábbi áldozatainak tetemei is mind-mind ott voltak felcsavarodva.

Ez utóbbiakkal kapcsolatban nyilván nem valódi holttesteket kell érteni, hanem ultra élethű bábukat, melyek pontosan olyan félelmetesen festettek a valóságban is, mint a kész jelenetben, így a fiatal színésznőnek bőven volt mire reagálnia. Sadie számára egyébként külön meglepetés volt Jamie Campbell Bower Vecnája, akivel ennek a jelenetnek a forgatásakor találkozott először, és őt is teljesen elképesztette, hogy mennyire élethű lett a karakter – akit nem mellesleg hosszú órákon keresztül maszkíroztak a félelmetes lénnyé.

Ami viszont a nézők számára lehet meglepő, hogy CGI-t, vagyis számítógéppel létrehozott speciális effektust viszonylag keveset használtak.

Az ilyen és ehhez hasonló jelenetekből pedig bőven tartogatnak még az utolsó két epizódra is, sőt, a Duffer testvérek szerint csak az utolsó részben több vizuális trükköt használtak, mint a Stranger Things összes eddigi etapjában együttvéve. Nos, július 1-én, vagyis ezen a héten pénteken már mi is meglátjuk.

 

Aztán reméljük, hogy ezekre a kérdésekre is választ kapunk majd:

A Stranger Things 4 utolsó részeiben ezekre a kérdésekre kell választ kapnunk

 

https://leet.hu/shop/newmerch/

×