Félhet az Intel, ha minden igaz, amit az AMD állít.

Az AMD pár hónapon belül bemutathatja a Ryzen 7000-es sorozatát, ám ez idáig mindenki az asztali processzorokra koncentrált csak. A vörös óriás azonban nem tétlenkedhet, hiszen az Intel Alder Lake mobil felhozatala bizony elég erősre sikerült, így elő kell készíteniük a megfelelő válaszlépést, hogy a gamer laptopok vásárlói bátran letehessék voksukat mellettük.

Úgy tűnik nem lesz panasz az AMD vásárlók részéről, 16 magos bestia is legurulhat a gyártószalagról!

Az AMD Dragon Range esetében gyakorlatilag a Zen 4 processzorok „mobilizált” változatairól beszélhetünk, így a hatmagos Ryzen 5 7600HX-től kezdve egészen a 16 maggal felvértezett Ryzen 9 7980HX-ig megtalálhatjuk a különböző árszegmensben a processzorokat. Ezek a változatok nem rendelkeznek integrált GPU-val, legalábbis olyannal biztos nem, mellyel játékra is alkalmasak lennének.

A Phoenix széria azonban azoknak is kedvezhet, akiknek nincs szüksége méregdrága gamer GPU-ra egy laptopban, de néha játszadoznának gyengébb gépigényű, esetleg kompetitív játékokkal is. Ezeket a változatokat HS jelöléssel találhatjuk majd meg a laptopokban és RDNA 3 magokra építkeznek majd. Az RDNA 3 grafikus egységeket még működés közben nem is láthattuk, hiszen csak az ősszel érkező RX 7000-es kártyákban debütálnak.

A fentiek alapján úgy tűnik, hogy az AMD az Alder Lake „vereség” után visszatérhet a legjobbak közé, ráadásul több termékvonallal is, így rengeteg árszegmensben megtalálhatjuk majd az újdonságokat. Remélhetőleg pár hónapon belül már teszteket is olvashatunk az újdonságokról.

Forrás: Videocardz

Gépet építenél, fejlesztenél? – Íme az ultimate processzor ranglista 2022 júniusában

×