Víjú-vííjúúú: spoiler-rendőrség! Csak az olvasgasson tovább, aki már látta az Obi-Wan Kenobi utolsó részét (vagy egyáltalán nem zavarják a spoilerek).

Az Obi-Wan Kenobi egyértelműen az egyik legvártabb Star Wars-sorozata volt, amire a világ összes rajongója tűkön ülve várt, a látottaktól azonban ennél már csak jóval kevesebben voltak megelégedve.

Az idősödő jedi mester megváltástörténete nem tartogatott sok meglepetést, hiszen a legtöbb feltűnő főbb karakter sorsával mindenki tökéletesen tisztában volt, így kvázi nem volt miért vagy kiért izgulni. Érezhető is, hogy a Disney elsődleges célja az újabb merchandising cuccok kiszórása, amibe grátiszként egy kicsit a régi rajongók nosztalgiával átitatott léleksimogatása is belefért.

De legyünk őszinték: az Obi-Wan Kenobi nem egy tökéletes sorozat, de még a Star Wars-on belül is találunk nálánál sokkal jobbat – és ez aligha múlott a 17 év után szerepükbe visszatérő színészeken. Ugyanakkor az erényeit sem szabad elvitatni: egy sor olyan kérdést sikerült egészen zseniális módon megválaszolni benne, amelyek 1977 óta mozgatták a rajongókat.

Az egyikre, ami a sorozat csúcspontja talán, Vader és Kenobi utolsó összecsapásakor, annak is a végén kapunk több, mint kielégítő választ. A küzdelem annak ellenére súlyos és fájdalmas, hogy pontosan tudjuk, mi lesz a végkimenetele: mindketten maximum karcolásokkal, de túlélik a találkozást. Ez egyébként nagyon is korrelált a Sithek Bosszúja mustafari csatájával, aminek következményeként Anakin élete hátralévő részében az életben tartó páncélba kényszerül, és ami Obi-Wanban egy sosem gyógyuló törést is okozott.

A 2005-ös küzdelem azonban John Williams tökéletesen megkomponált “Battle of the Heroes” – „Hősök csatája” című libabőrözős és azóta is klasszikus muzsikájával teljes, amihez foghatót a sorozatban sajnos nem hallhatunk felcsendülni. Szerencsére azonban akadnak világon a Disney-nél is kreatívabb rajongók, akik vették a fáradtságot és a legendás aláfestést az Obi-Wan sorozat végső harca alá vágták.

A végeredmény pedig egyszerűen elképesztő, libabőrös és tökéletes:

 

A Stranger Things 4 záróepizódjában több karakter is meghal majd

 

https://leet.hu/shop/newmerch/

×