Az EA és a FIFA mindig is könyörtelenül csaptak le a FUT évei során azokra a játékosokra, akik szembementek a törvénnyel. Ezúttal akár kérdésessé is válhat egy Icon játékos további jelenléte.

Az elmúlt időszakban több játékos is kikerült a FIFA 22-ből, különböző okok miatt. Egy dolog viszont közös bennük: mindegyikük szembement a törvénnyel, amiért meg is kapták büntetésüket. Ez alól talán Maradona kikerülése lehet kivétel, hiszen neki a lapjai bent maradtak a játékban, de már nem lehetett nyitni. Őt egyébként más okból kell már nélkülöznünk a játékból, míg pl. Benjamin Mendy és Mason Greenwood, valamint Marc Overmars lényegében megérdemelten távoztak a FIFA 22-ből.

Forrás: FirstSportz

Most viszont jóval Overmars és Maradona távozása után ismét veszélybe kerülhet egy Icon játékos léte a FIFA-ban: a kameruni származású legendás támadó, Samuel Eto’o került most a törvény rossz oldalára, vagyis egészen pontosan 2006 és 2009 között. Ebben az időszakban egyébként az FC Barcelona csapatában légióskodott, itt követett el adócsalást, amely során 3.9 Millió Euró befizetését nem tette meg a spanyol államkincstár felé, az előbb említett időszakban.

Forrás: Eurobarca

Az idén 41 éves Eto’o beismerte vétkességét, így úszhatta meg a tényleges börtönt, habár az ügyészség 4,5 év végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását kérte. Végül az illetékes spanyol bíróság 1 év 10 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, valamint 1,8 Millió Euró befizetésére kötelezte a kameruni exlabdarúgót, aki azzal mentegetőzött, hogy vakon megbízott ügynökében, akit egyébként 1 év felfüggesztett börtön-, valamint 905 ezer Euró pénzbüntetésre ítéltek.

Forrás: Goal.com

Nos, mindezek után jogosan merülhet fel mindenkiben a kérdés, hogy vajon az EA és a FIFA szemet hunynak-e az ügy felett? Egyfelől van rá esély, hiszen itt nem beszélhetünk zaklatásról, vagy erőszakos cselekedetekről, mint Mendy, Overmars vagy Greenwood esetében. Másfelől viszont nagy lehet a valószínűsége annak is, hogy Eto’o-tól is búcsúzhatunk, hiszen a 2 cégóriás minden szempontból elítéli a törvénnyel összeegyeztethetetlen cselekedeteket, ami alól semmi és senki sem kivétel. Nagyon kíváncsian várjuk, mi lesz a vége…

Szerintetek búcsúzhatunk a kameruni legendától?

 

Kiemelt kép: Eurosport

 

Ezt olvastad már?

Ez hogy sikerült? – Íme 5 balszerencsés gól a FIFA 22-ből!

×