Androidnál már találkozhattunk hasonlóval.

Androidon platformon évek óta bevett szokás, hogy két nagy csoportra oszthatjuk fel a frissítéseket. A főfrissítések mellett beszélhettük biztonsági csomagokról is, melyek valamennyire függetlenek egymástól, így azok a felhasználók is élvezhetik ezeket, akik készülékeire még valamiért nem érkezett meg a legfrissebb Android verzió.

Természetesen az Apple iPhone-ok iOS rendszere is tartalmaz ilyen biztonsági javításokat, ám ezeket eddig kénytelenek voltunk összekötni egy teljes rendszerfrissítéssel. Így azok számára, akik valamiért egy korábbi iOS verzión ragadtak (vagy szerettek volna maradni), komoly kockázatot jelenthetett a frissítés hiánya.

Úgy tűnik már nem sokáig lesz ez így, az iOS 16-ban egy új fejlesztést is kapunk ezzel kapcsolatban!

Rapid Security Response

Az Apple Rapid Security Response-nak nevezte el az iOS 16-ban debütáló funkciót, mely megkönnyíti és meggyorsítja a biztonsági csomagok eljuttatását a felhasználók telefonjaira. Ezek a javítások alapértelmezetten észrevétlenül települnek az iPhone-okra, anélkül, hogy teljes iOS frissítést kelljen futtatni. Ha valamiért lemondanánk a könnyed biztonságról, akkor a Settings/General/Software Update/ Automatic Updates/Install System and Data Files – Beállítások/Általános/Szoftverfrissítés/Automatikus frissítések/Rendszer- és adatfájlok telepítése útvonalon ki is kapcsolhatjuk majd azokat.

Az Apple annyira bízik ebben a több ágas frissíti rendszerben, hogy a MacOS Ventura asztali operációs rendszerükben is debütálni fog ez a megoldás. Jól látható, hogy az Apple-nek továbbra is fontos a biztonság, ám azt azért kijelenthetjük, hogy eddig sem panaszkodhattak az almás készülékek tulajdonosai ilyen téren.

Forrás: Macrumors

Viszlát ingyen Facebook és Messenger – Változhat a mobilnetezés Magyarországon

×