Szerdán már élvezhetjük az újdonságokat.

Ahogy arra számítani lehetett, a Valorant legújabb, 5.0-ás frissítése a hétvégén megérkezett a PBE szerverekre. Európai régióban várhatóan szerda reggel történik majd meg az átváltás, ám a fejlesztői blogbejegyzésnek hála szinten mindent változtatást tudhatunk már. Hétfő este megérkezik még a szezon hivatalos bemutatkozó videója, azt követően már csak a körülbelül 36 órás várakozás marad a játékosok számára.

 

A felhasználók nem teljesen elégedettek, hiszen egy meglehetősen érdekes döntést is hoztak a fejlesztők az egyik pályával kapcsolatban. Az új mapról ellenben több kép és videó is érkezett már az elmúlt napokban a tartalomgyártóknak köszönhetően, így valós körülmények között is megtekinthetjük a Pearl nevet viselő helyszínt.

Nézzük is, hogy mi vár ránk a Valorant következő szezonjában!

Pearl

 

  • Ismételten egy új pálya érkezik a játékba, mely a Pearl nevet viseli. A korábban pletykált víz alatti atmoszféra és a lisszaboni helyszín is stimmel, le a kalappal a Valorant adatbányászai előtt.
  • Két hétig egy Pearl exkluzív queue is várja majd a játékosokat, melyre az Unrated mód játékszabályai lesznek érvényesek. A felhasználók így teher nélkül gyakorolhatják a pályát, mire megérkezik az a kompetitív játékmódokba. Ha minden jól megy várhatóan 2 héttel a start után történik meg a pálya teljes integrálása a Valorant meccskeresésébe.

Split

A hír igaz, a fejlesztők ideiglenesen kiveszik a pályát Unrated és Competitive módokból. Állításuk szerint rengeteg szempontból (kiadás dátuma, játékosok viselkedése, jövőbeni frissítések stb.) elemezték a jelenlegi pályákat, hogy melyik helyére léphetne a legjobban Pearl. Az algoritmus Splitet dobta ki, így pár hónapos kényszerpihenőre küldik.

Új rang – ASCENDANT

A fejlesztők úgy látták a statisztikákat böngészve, hogy Diamond felett és Immortal alatt elférhetne még egy extra rang. Nem is vártak sokáig, az 5.0-ás verzióban élesedik már az Ascendant nevet viselő, zöld színnel operáló rang. Ennek a lépésnek köszönhetően jobban eloszlanak majd a játékosok a teljes spektrumot tekintve, kevesebb lesz a „beragadás” esélye is. A Solo/Duo/5-Stack büntetések és korlátozások is változni fognak. Régebben Diamond 3 és afelett csak a fenti felállásokban játszhattunk, ám az 5.0-ás verziótól ez a határ Immortal 1-nél lesz meghúzva.

Battle Pass

A szokásos belépő ezúttal sem maradhat ki, a tartalom felépítésében azonban nem kell nagy változásokat várni. Továbbra is három nagy kategóriára oszthatjuk fel a Battle Pass jutalmakat: skinek, player cardok és spray-ek. Az 50. szintnél ismételten egy melee várja majd a játékosokat, de szinte minden fegyverre jut majd valami.

Fegyverek

Három kollekcióra oszthatjuk fel őket:

  • Shimmer (felső sor)
  • Spitfire (második sor)
  • Task Force 809 (alsó sorok)

Player Cardok

Spray-ek

Fizetős Bundle – Prelude to Chaos

A Riot Games a szezonstartra mindig készül egy prémium, fizetős csomaggal is, szerencsére ezzel kapcsolatban sem kellett csalódni.

 

A Prelude to Chaos Bundle képében egy igazán ütős csomaggal gyarapodik a játék amúgy sem szerény felhozatala. Az alábbi fegyverekre kapunk friss textúrákat:

  • Melee
  • Vandal
  • Operator
  • Stinger
  • Shorty
  • Ajándék Gunbuddy és Spray

A fegyvereket három szinten fejleszthetjük és 3 extra variánst is feloldhatunk a pontjaink segítségével. A Bundle-ért 8700 Valorant pontot kell kicsengetünk, külön-külön 2175 VP-be kerülnek a fegyverek és 4350 VP-be a kard.

Hibajavítások

Szerencsére néhány idegesítő bug javítására is jutott idő:

  • Jett mostantól nem használhat fegyver Tailwind képesség közben
  • Sova Recon nyilával és Fade Haunt képességével spotolt ellenfelek pozíciója mostantól helyesen jelenik majd meg a minimapon is
  • Chamber Tour De Force képessége közben sem kell már a scope effekt hiányától szenvednünk
  • Több, Orb felvétellel és Spike hatástalanítással kapcsolatos vizuális hibát is javítottak a fejlesztők

A frissítés és az ezzel járó downtime az európai régióban szerda reggel 9-kor érhet majd véget, ekkortól kezdődik el hivatalosan az Episode 5 Act 1.

Melyik a kedvenc újításotok?

A játékosok szerint a Modern Warfare 2 végleg kinyírja a Battlefieldet

×