Az elemekkel táncoló keleti kultúrából szervesen táplálkozó fantasy sorozat az eredeti alkotókkal a fedélzeten folytatódik.

A Nickelodeon és a Paramount Pictures az Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon jelentette be ünnepélyesen, hogy hosszú-hosszú évek után folytatódik a világ egyik legelismertebb és legjobb animációs sorozata, az Avatar: Az utolsó léghajlító.

Víz, föld, tűz, levegő… Réges-régen a négy nép békében élt együtt, de minden megváltozott, amikor a tűz népe támadást indított. Csak az avatár, a négy elem mestere képes megállítani őket. Ám amikor a legnagyobb szükség volt rá, ő eltűnt. Azóta 100 év telt el, és a bátyámmal megtaláltuk az új avatárt, egy Aang nevű levegőidomárt. Neki páratlan képességei ellenére is sokat kell még tanulnia, mielőtt bárkit megmenthetne. De én hiszem, hogy Aang megmentheti a világot!…

 

A Deadline szerint a folytatás egy három animációsfilmből álló trilógia lesz, aminek a készítésében a legendás sorozat eredeti alkotói, Bryan Konietzko és Michael Dante DiMartino is nagy szerepet vállalnak. A munkálatokat a Nickelodeon tavaly februárban, kifejezetten az Avatar-univerzum bővítése céljából létrehozott részlege, az Avatar Studios bonyolítja majd, az első filmet pedig az Aang Legendájának utolsó, 3. évadának forgatókönyvírója, Lauren Montgomery rendezheti majd.

Hogy a folytatások pontosan mikor és hova (valószínűleg a Paramount+-ra/SkyShowtime-ra) fognak megérkezni, vagy hogy előzmény, esetleg a Korra Legendája után játszódik, azt sajnos nem tudni. Az viszont már ismeretes, hogy semmilyen formában nem fog kapcsolódni a Netflix éppen alakulóban lévő élőszereplős adaptációjához – amit két éve viharos körülmények között hagyott ott a Konietzko és DiMartino páros.

Azonban amíg tűkön ülve várunk az új Avatar-trilógiára, addig érdemes lehet újranézni a 14 évvel ezelőtt véget ért Aang Legendáját, majd a 2012 és 2014 között futott Korra Legendáját, ezután pedig fejest ugrani az Aang és Zuko herceg történetét tovább szövő képregényekbe, melyek mostanság jelentek meg magyar nyelven is.

Viszont nemcsak filmek, hanem az Avatar világában játszódó videojátékok is készülőben lehetnek:

Víz, föld, tűz, levegő: Több Avatár játék is készülőben lehet, hamarosan jöhet a bejelentés is

 

https://leet.hu/shop/newmerch/

×