Nagyon úgy tűnik, hogy végre valóra válik a rajongók rég dédelgetett álma, és érkeznek a nyílt világú Avatár játékok.

Az Avatár-világa egyszerűen ordít a videojátékos adaptációért, de valamiért egy-két érdekes próbálkozást leszámítva az alkotók és a jogbirtokos nem igazán vették a bátorságot hozzá. Sőt, olyannyira visszahőköltek a videojátékoktól, hogy még a Platinum Games készítette 2014-es Korra Legendája játék sem érhető el sehonnan, mintha nem is létezett volna.

Pedig óriási lehetőségek állnának a kreatív fejlesztők előtt, hiszen a 2005-ben debütált Utolsó Léghajlító (Aang legendája) egy olyan keleties fantasy világba repített minket, amely simán felér a Gyűrűk Ura mélységeihez is. Mégis, a sorozat csak hosszú évekkel később folytatódott, amit megelőzött egy botrányos Shyamalan filmadaptáció, és ezeken (és a két játékon) kívül csak képregényekkel bővítették tovább az elképesztő lore-t.

A Netflix is hiába karolta fel minden idők egyik legjobb animációs világát, hogy élőszereplőssé varázsolja, a projekt csak nagyon nehezen jut egyről a kettőre, sőt, már az eredeti alkotók is kihátráltak mögüle. A ritkás újdonságot viszont legalább ellensúlyozza a rendre hozott kiemelkedő minőség, ami miatt talán senki sem kíván egy Star Wars-hoz hasonló futószalag tempót.

Remélhetőleg ezt a minőséget fogják képviselni a készülő új Avatár-játékok is, amelyeket már idén bejelenthetnek.

Egy szivárogtatás szerint legalábbis, amit a korábban többször is megbízhatónak bizonyult AvatarNews osztott meg. A szivárogtatás szerint egészen pontosan négy Avatár-világában játszódó videojáték is készül egymástól teljesen függetlenül, de közülük csak kettőről tudtunk meg a létezésüknél több infót.

Az egyik egy klasszikus szerepjáték lesz, ami minden lehetséges platformra megjelenik majd, míg a másik egy MMORPG lehet, ami elsősorban PC-re készül. A pletyka szerint a fejlesztések a Paramount Avatar Studios kooperálásával jól haladnak (bár a stúdiók kilétéről nem tudtunk meg semmit), és akár már idén bejelenthetik őket.

Fontos azonban kiemelni, hogy ugyan a szivárogtató többször is telibe trafált már, de mivel ezek nem hivatalos információk, a bejelentésig minimum fenntartásokkal kell őket kezelni. Mindenesetre nem lennénk meglepve, ha igaz, hiszen nemcsak a rajongók vágynak már régóta ilyen alkotásokra, de a Paramount-Viacom is ráfeküdt a témára, hiszen megalapították az Avatár-specifikus stúdióikat, illetve a Square Enix-el közösen már be is jelentettek egy mobiljátékot.

Az Arcane után itt az újabb siker? – Csészefej és Bögrearc mától a Netflixen szívózik az Ördöggel

 

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/

×