Most teljesen ingyenesen elveszhetsz minden idők egyik legnagyobb szerepjátékának jelentősen kicsinosított verziójába – méghozzá teljesen ingyen.

Az 1996-os The Elder Scrolls: Daggerfall megannyi szempontból volt mérföldkő nemcsak a Bethesda, hanem úgy az egész játékipar számára.

A Daggerfall ugyanis alapjaiban határozta meg a legjelentősebbé váló szerepjáték sorozatot, hiszen itt jelentek meg először azok a funkciók és játékmenetbeli megoldások, melyeket a későbbiekben tökélyre fejlesztettek. A játékipar számára viszont azért lehet nagyon fontos, mert a Daggerfall olyan mögöttes technológiát mutatott, ami 26 évvel ezelőtt teljesen elképzelhetetlen volt.

A TES második része ugyanis akkora világban játszódik, hogy hozzá képest a későbbi Morrowind, az Oblivion, vagy a Skyrim aprócska homokozónak tűnhet csupán. A Daggerfall nem szorítkozott egyetlen területre, így tulajdonképp egész Tamrielt bejárhatjuk benne.

Ez számokban azt jelenti, hogy az 1996-os Daggerfall világa 209.331 négyzetkilométeren terpeszkedik, ami a valóságban közel akkora lenne, mint Nagy-Britannia.

Persze a játéktér egy jelentős része procedurálisan generált területekből áll, de még így is egészen lenyűgöző, hogy mire voltak képesek annak idején Todd Howardék.

Mindez pedig most nemhogy teljes grafikai felújítást kapott, de még teljesen ingyenes is.

Az eredeti Daggerfall egyébként nemrégiben tért vissza a Steamre, amit szintén teljesen ingyenesen tett, viszont ha valakit zavarnak a már ósdi grafikai megoldások, akkor a a nemes klasszikussal való ismerkedést inkább a GoG-os Unity – GOG Cuttal érdemes kezdeni.

A Daggerfall Unity – GOG Cut egy modokból összeollózott igen pofás remaster, amiben teljesen modern külsőt kölcsönöz a lassacskán 30-at töltő RPG-nek. A projekt egyébként már 10 éve készül, de még így is akadhatnak vele problémák, ezért érdemes lehet gyakran menteni majd a kalandozások során. Az alkotók szerint a munkát itt nem hagyják abba, a későbbiekben egy csomó javításra és cicomára lehet számítani, de aki szeretne, az már most elmerülhet benne.

 

Hamarosan egy algoritmus választja ki a tisztviselőket Horvátországban

×