Sebaj, legalább lesz időd játszani vele, miközben vigyázol az unokákra.

A Bethesda nagyon reméli, hogy nincs még konkrét terved a nyugdíjas éveidre, mivel ők egészen biztosan ellátnak majd tartalommal, de legalábbis Fallouttal már készülnek a nyugodalmas időkre. Ezt pedig nem mi mondjuk, hanem maga Todd Howard, aki egy interjúban elkotyogott pár infómorzsát a Fallout 5-ről.

A folyton lelkes Howard az amerikai IGN-nek adott interjút, amiben arról beszélt, hogy mennyire be vannak jelenleg táblázva a fejlesztési naptárban. A legendás fejlesztő elárulta, hogy egy csomó projektjük van még, amit olykor-olykor elővesznek, de nyilván a nagyobb sorozataikat mindig előnyben részesítik. Nyilván ilyen a The Elder Scrolls, aminek éppen most kalapálják a hatodik etapját, és  valószínűleg pár évig még nem is nagyon fogunk látni belőle semmit.

A szomorú hír, hogy majd csak ezután fognak hozzálátni a Fallout 5 fejlesztésének.

Todd Howard a színpadon

„Az Elder Scrolls 6 az előkészítő gyártásban van, és tudod, utána fogjuk csinálni a Fallout 5-öt, szóval egy ideig eléggé be vagyunk táblázva” – mondta Howard.

Hogy ez számokban mit is jelent? Semmi jót, bár a Fallout-sorozat sosem a gyors egymás utáni megjelenéseiről volt híres. Az első és a második rész között ugyan csak egy év telt el, a 2008-ban megjelent harmadikra viszont már 10 évet kellett várni, és a negyedik etap is 7 évig készült.

A TESVI megjelenése pedig még a kanyarban sem nagyon van, már csak a Starfield miatt sem, ezért többen 2025 és 2027 között számítanak rá. Ez pedig annyit tesz, hogy a következő nagy Fallout-rész valamikor 2030 körül kerülhet a fizikális és a digitális boltok polcaira – illetve a Game Pass kínálatába természetesen.

Ez nyilván soknak tűnhet, és addig még nagyon sok dolog megtörténhet. Például a mostanában magát túlvállalni hajlamos Obsidian segítő jobbot nyújt a Bethesda fejlesztőinek, ami már csak azért is lenne kézenfekvő, mert ők készítették a legimádottabb Falloutot, a New Vegast, illetve most már mindketten a Microsoft házon belüli stúdiói.

Bárhogyan is legyen az már tény, hogy a Fallout 5 nem a közeljövőben fog érkezni, így ha szereted a sorozatot, akkor érdemes lehet hozzászoknod a Fallout 76 gondolatához.

Öntudatra ébredhetett a Google mesterséges intelligenciája?

 

×