Még a Nintendót is meglepte, hogy miket képes túlélni az önmagában is fantasztikus kézikonzoljuk.

Túlzás nélkül állítható, hogy a Nintendo az 1989-ben piacra dobott Game Boy-jal teljesen megváltoztatta, amit akkoriban a videojátékozásról tudtunk.

A hordozható játékgéppel oda vihettük a kedvenceinket, ahová csak akartuk, ott játszottunk velük, ahol éppen jól esett: buszon, metrón, vonaton, a szabadban vagy bent a szobában az ágyon, tényleg csak rajtunk állt. Ez viszont az is jelentette, hogy bírnia kell a strapát, hiszen benne volt a pakliban, hogy egyszer-egyszer kiesik a kézből, hordozás közben odavágódik valamihez, vagy szimplán csak ráesik valami.

Mint például egy bomba?

Mint például, bár ez egy elég sarkalatos helyzet, de legalábbis nem feltétlenül jó dolog, ha épp játék közben történik. Mindenesetre a Nintendo szakembereinek sikerült összehoznia a lehetetlent, és bár mindig is büszkék voltak a Game Boy ellenállóságára, azt azért még ők sem gondolták volna, hogy ennyire.

A történetünk Szaddám Huszeinnel kezdődik, aki 1990-ben sikeresen kirobbantotta az Öbölháborút, amikor lerohanta Kuvaitot. Erre válaszul az Amerikai Egyesült Államok, a brit és a szövetséges katonai erők 1991 elején megindították az iraki megszállást megállítandó Desert Storm hadműveletet, amiben egy Stephan Scoggins katonaorvos is részt vett.

Scoggins azonban, hogy még véletlenül se unatkozzon, de inkább a háborús stressz levezetése céljából magával vitte a szeretett Game Boy konzolját. Egy nap azonban az amerikai támaszpontra jött a bombariadó, ami miatt azonnal el kellett hagyniuk a területet Scoggins osztagának, így a legtöbb személyes holmijuk is ott maradt – így sajnos a kézikonzol is.

Miután az iraki erők bombázása véget ért, Scoggins visszament a táborhelyre és a romok között kutakodva meglelte a szénné perzselődött, megolvadt Game Boy-t. Miért is ne alapon viszont megpróbálta működésre bírni, és legnagyobb meglepetésére a játékgép hirtelen bekapcsolt.

Mivel a katona nagyon megszerette ezt a masinát, visszaküldte azt a Nintendónak, hátha meg tudják javítani, a japán szakemberek viszont annyira elképedtek a bombatámadást túlélő Game Boy-on, hogy inkább küldtek Scogginsnak egy teljesen újat, a kis túlélőt pedig történelmi emlékként megtartották.

Ez a darab pedig a mai napig megvan még, a Nintendo egyik legmenőbb üzletében, a New York-i Rockefeller Centerben van kiállítva, és végtelenítve megy rajta a Tetris.

A galéria megnyitásához bökj a képre:

Magyar lányok meztelen képeit töltötték fel Discordra a perverz rokonok és barátok

×