Most bárki teljesen ingyenesen elmerülhet a Resident Evil 8 horrorjában, méghozzá bármiféle letöltés nélkül.

A Resident Evil legutóbbi etapja, a kelet-európai kultúrából egészen sokat merítő Village elég magabiztosan lett 2021 egyik legjobb játéka, amit a kritikai siker mellett még a játékosok is a magasba emeltek. Mindez persze aligha meglepő, hiszen tényleg egy kiváló alkotás lett, bár a sikerért igen sokat hozzátett a már a megjelenés előtt szénné mémelt megtermett vámpírhölgy, Lady Dimitrescu is.

A Resident Evil VIII ennek megfelelően 6,1 millió példányban fogyott eddig, ami nem csak egy rétegjátékhoz képest dicséretes eredmény. Ugyanakkor még bővel lehetnek odakint olyan játékosok, akiknek eddig valamiért kimaradt volna a horror móka, ezért most egy egészen remek akcióval próbálják terjeszteni a Village igéjét.

Mostantól bárki teljesen ingyenesen, letöltés és bármiféle regisztráció nélkül kipróbálhatja a Resident Evil Village-et, akár egy teljesen potato PC-n is, egyenesen a böngészőből.

A Capcom a Google Stadia technológiáját, az Immersive Stream for Games-t használja ehhez, amit a Google kifejezetten az ilyesfajta kipróbálható verziók számára talált ki. Ez azt is jelenti, hogy a horrorjátékot nemcsak egy szerény képességű PC-n, hanem telefonokon és tableteken is ki lehet próbálni. Ehhez csak két kritériumnak kell teljesülnie: a játékstreamingnek chromium-alapú böngészőből kell futnia, illetve lehetőleg rendelkezzünk stabil internetkapcsolattal.

Ha mindez pipa, akkor néhány másodperc alatt elindul a Village, és már játszhatunk is. Fontos azonban, hogy a trial verzió nem támogatja a mentéseket, vagyis ha valamiért megszakad a kapcsolat, akkor kezdhetjük elölről az egészet. Cserébe viszont elméletileg nincsen időkorlát sem, bár a játszható területet a Village és a Castle régiókra szűkítették.

Ami a minőséget illeti, nos, az hagy kívánnivalót maga után. A maximális felbontás csak 1080p, de az alacsony bitráta miatt a gyakorlatban még rosszabbul néz ki, mint elsőre hangzik. Tulajdonképpen olyan, mintha minden beállítás a minimumra lenne véve. De nézzük a jó oldalát: a történet maga szinte változatlan, ha pedig így is megtetszik a dolog (amire elég nagy az esély), akkor a teljes játék még ennél is jobban be fog jönni.

Ha érdekel az ingyenes Resident Evil Village trial, akkor IDE – vagy a fenti képre – kell ellátogatnod a számítógép vagy a mobileszközöd böngészőjében.

Sok pénzt keresnél diploma nélkül? Legyél programozó! – Ilyen volt a Craft Conference 2022

https://leet.hu/shop/newmerch/

×