Hivatalosan is megerősítést nyert, hogy készül az utóbbi évek egyik legjobb mozijának a folytatása.

Sokáig lehetne sorolni, hogy Todd Phillips 2019-es Joker című mozija miért egy nagyszerű filmalkotás, a Warner számára viszont csak egyetlen szempont számít, mégpedig az anyagi siker. A kritikusok és a közönség elismerése nagyjából 1 milliárd dolláros bevételt hozott a stúdió számára, amely mellett Joaquin Phoenix a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat is elhódította, ezzel pedig még egy fricskát is mutattak az arról csak álmodozó Marvel-Disney szövetségnek.

Arról viszont már nagyon is lehetne vitatkozni, hogy érdemes-e folytatni az egyébként kerek történetet elmesélő pszicho-drámát, avagy sem, bár a Warnert nagy valószínűséggel az esetlegesen felmerülő intelmek nem fogják meghatni. A Joker folytatásáról ugyanakkor határozott meggyőződésünk lehet, hiszen a sikerességen túl az alkotók is nyitottak egy második részre – ez utóbbi pedig bizakodásra adhat okot a minőséget illetően.

A találgatás azonban a mai napon véget ért, Todd Phillips rendező ugyanis az Instagramon jelentette be, hogy Scott Silver íróval közösen elkészültek a Joker 2 forgatókönyvével, vagyis hivatalosan is készül a folytatás. Emellett a második rész címéről is lerántották a leplet,

ami Joker: Folie à Deux – magyarosan Joker: A közös őrület címmel kerülhet a mozikba.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Todd Phillips (@toddphillips) által megosztott bejegyzés

A forgatókönyv borítóján túl Phillips egy másik képet is megosztott, amin Phoenix nyálazza át a szkriptet, így élhetünk a gyanúval, hogy jól állhatnak a munkálatokkal. Azt persze még nem tudjuk, hogy a Warner mindennek zöld utat adott volna, de eléggé meglepődnénk, ha a rendező a saját kontójára a stúdió tudta nélkül lengette volna be a Joker 2-t, amire amúgy már csak az anyagi megtérülés elég magas esélye miatt is nyitottak lehetnek.

Azt sajnos nem tudni, hogy a projekt éppen melyik produkciós fázisban tart, mindenesetre ha jól haladnak, akkor Joker hamarosan egy kollektív pszichózissal felérő moziban térhet vissza. Alig várjuk, de reméljük, hogy képes lesz felérni a nagy előd színvonalához.

Még tudsz PlayIT jegyet venni a hétvégére, ahol a Leet és Zsozeatya is vár

×