Van egy periféria, amiről sokan hiszik, hogy fabatkát sem ér, pedig csak rosszul használják.

Pofonegyszerű trükkre jött rá John Glasscock YouTuber: a Playstation 5-höz készült Sony PULSE 3D headset tényleg nagy király, de csak akkor, ha a jeladót nem a készülék egyik hátsó portjába dugod – ekkor ugyanis bődületeset romlik a hangminőség. Az okok egyszerűek, akárcsak a megoldás, amivel megkímélheted magad attól, hogy újabb kiegészítőket vásárolj.

Fotó: Sound Guys

A Gaming Bible emlékeztet: a felhasználók csúnyán nekiestek a Sony-nak a vezeték nélküli headset miatt, hiszen

az akár 40-45 ezer forintos ár ellenére (nálunk mondjuk SOKKAL OLCSÓBBAN megkapod) kifejezetten gyenge hangminőséget tapasztaltak játék közben.

Nem ezt várná az ember a pénzéért, pláne nem a Sony-tól. Még szerencse, hogy nem kell másik eszközt venned, ha csak ennyi a gondod…

 

Glasscock rájött, hogy a legtöbben esztétikai okokból rossz helyre csatlakoztatják a headset adó egységét, hiszen az apró USB-eszközt a PS5 hátsó portjainak egyikébe dugják – közvetlenül a konzol szellőzője mellé, ami egyébként nagyon hatékony, így ontja is magából a meleg levegőt.

A stick ennek következtében hamar túlmelegszik, és már nem hozza az egyébként tényleg élvezetes hangminőséget.

A probléma nagyon egyszerűen kezelhető: fogd a remek PS5 perifériád adó egységét és csatlakoztasd valamelyik elülső portba, ahol nem hogy túlmelegedni nem fog, de még a hatótávolsága is rengeteget javul! Ennyi.

Ezzel a tippel ma is tettünk valamit egy boldogabb emberiségéért. Álljon itt még egy, megint csak PS5-höz (lentebb pedig nézd meg az akciós játékokat is!):

A Hogwarts Legacy-t PlayStation 5-ön lesz a legjobb játszani

 

×