A Sony egyik legnagyobb PS5-ös újításának köszönhetően a PlayStation 5 tulajok egy picivel több és jobb Hogwarts Legacy-t kapnak.

Az Avalanche és a Portkey Games fejlesztői rendesen felcsigázták a világot a Hogwarts Legacy legutóbbi bemutatójával, amelyben egy olyan mágikus játék bontakozott ki, amire még azok is tűkön ülve várnak, akiket nem különösebben mozgat a Harry Potter varázslóvilága.

A játék egyre biztosabban még idén meg fog jelenni, ezért ahogyan telik-múlik az idő, úgy tudunk meg egyre több érdekességet a ránk váró roxforti kalandról. Most például az derült ki, hogy a játék valamiféle fekete mágiának köszönhetően megjelenik ugyan a legtöbb platformon – még Switch-en is, de a legteljesebb, legimmerzívebb élményt azok kapják, akik PS5-ön merülnek majd el a bájitalok katyvasztásában.

Ezt azonban már kevésbé a mágiának, hanem sokkal inkább a Sony egészen zseniális haptikus visszajelzéssel felvértezett kontrollerének köszönhetjük, ami egészen kivételes lehetőségeket ad a fejlesztők számára. Ezeket pedig most a teljesség igénye nélkül mind be is mutatják nekünk, jelezvén, hogy bizony a Sony platformján hatványozottan különleges élményben lesz részünk.

A haptikus  visszajelzés bűvöletében

A Hogwarts Legacy tehát támogatni fogja a DualSense kontroller legnagyobb újítását, a haptikus visszacsatolást. Ennek köszönhetően egészen sok dogot érezhetünk a tenyerünkkel, például egy hippogriffen való repülést, vagy a Gringotts vasútján való közlekedést – és még ennél is többet.

A PlayStation kontrollerének a jelzőfénye is dinamikusan alkalmazkodik majd hozzánk és a karakterünkhöz, ami olyan színben fog pompázni, amilyen roxforti házba osztott a Teszlek Süveg. Ha a Mardekárba megyünk, akkor zölden, ha a Hugrabugba, akkor sárgán, a Hollóhát esetében kéken, a Griffendéleseknél pedig pirosan fog világítani a kontroller.

Emellett az adaptív ravaszok képességeit is sikerül kiaknázni, melyek az elsütött varázslatoknak megfelelően fognak viselkedni. Ha mindez nem volna még éppen elég, akkor örülhetünk még a 4K-s felbontásnak, illetve a 3D-s hanghatásoknak, melyeket arra alkalmas hangszórókon és a PS5 saját fejhallgatóján élvezhetünk.

Mivel ezek a funkciók más platformokon egyáltalán nem érhetőek el, úgy bátran kijelenthetjük, hogy az eddigi legambíciózusabb, legnagyobb, legtartalmasabb varázslóvilágos játék a legteljesebb élményt valóban a PlayStation 5 konzolokon fogja nyújtani.

Hogy ez pontosan mennyit fog majd hozzátenni az élményhez, azt előre nehéz megmondani, de ha ezeket megfelelően tudják kombinálni például a kisegítő lehetőségekkel, akkor nemcsak az egészséges, átlagos játékosok, hanem a gyengénlátó gamerek is varázslatos kalandozásokban vehetnek részt általa.

 

A Hogwarts Legacy 2022 decemberében jelenik meg PS4/PS5-re, Xbox One és Series S|X-re, PC-re és Nintendo Switchre.

Játszhatunk majd kviddicsmeccseket a Hogwarts Legacy-ben?

 

https://leet.hu/jbl-bt/

×