Egy nappal a hivatalos megjelenés előtt már játszható mobilokon az ingyenes Diablo Immortal.

A mai napon, hosszas várakozás után végre megjelent a free-to-play Diablo Immortal, ami mobilplatformokon – 6.0 vagy annál frissebb Androidon és minimum 11-es verziószámú iOS-en már tölthető is. A játék az előbbin nagyjából 2 GB helyet követel magának, míg az Apple kütyüin 3,5 GB-on terpeszkedik, PC-n várhatóan ennél többre számíthatunk június 2-án.

Az első értékelések alapján azonban megállapíthatjuk, hogy nem zavartalan a rajt, többen fagyásokról, képhibákról és egyéb bugokról számolnak be, már ha elindul egyáltalán a program. Ez azonban még nem feltétlenül írja le a játékot magát, hiszen egy-egy nagyobb mobilos megjelenésnél sajnos jellemzőek az ilyesfajta problémák, melyeket általában pár napon belül orvosolnak.

A Diablo Immortal ugyan ingyenesen játszható, tartalmazni fog néhány mikrotranzakciós megoldást – emiatt például Hollandiában és Belgiumban meg sem fog jelenni. Cserébe viszont egy komplett történetet, a jövőben szintén ingyenes kiegészítőket, illetve teljes cross-play támogatást kapunk – vagyis nemcsak szabat átjárás, de szabad játék is lesz a különböző platformok között.

A rápróbálás előtt érdemes lehet megnézned a GameSpot videóját is, illetve június 2-án elnézned a LEET YouTube-csatornájára, ahol bármiféle letöltés nélkül csekkolhatod, hogy neked való-e a Diablo Immortal, avagy sem. Egy rövidke játék alapján annyit tudok mondani, hogy a régi és az új Diablósoknak is érdemes lehet ránéznie.

 

Hamarosan már érkezhetnek a Call of Duty-k és a Diablo a Game Passba

 

×