Már tényleg nem kell sokat várnunk.

Május elején felmerült a pletyka, hogy az Nvidia már nyáron bemutatná a következő generációs videókártyáit, majd nem sokkal ezután meg is érkezhetnek a boltok polcaira. Az RTX 3000-es tapasztalatokból kiindulva mindenki azt várta, hogy először a 4090/4080 modellek startolnak el, majd kicsit később a 4070-es széria. Úgy tűnik, hogy május végére ennél konkrétabb időpontokról is információt szerzett a videocardz csapata.

Nézzük is, hogy milyen menetrendre számíthatunk a jelenleg rendelkezésre álló szivárgások alapján!

Annak ellenére, hogy az RTX 4090 és 4080 gyakorlatilag azonos lapkára épül, csak eltérő specifikációkkal, mégsem egyszerre fognak megérkezni a boltok polcaira. Szerencsére sokat nem kell várni a modellek között, ám legelőször a flagship kártya debütálhat. A sorrend a következő lehet:

  • Júliusban leleplezi az Nvidia a kártyákat, a 4070-es szériáig biztosan
  • Augusztusban megérkezik az RTX 4090
  • Szeptemberben elstartolhat az RTX 4080
  • Az RTX 4070-re váró játékosoknak pedig egészen októberig kell türelemmel lenniük

Természetesen az alsó kategóriáról sem feledkezik meg a cég, ám régóta bevett szokás, hogy először a legerősebb modelleket leplezi le a cég, majd egy jó fél éves csúszással érkezhetnek a XX60-as kártyák. Sok esetben ezeken a kártyákon az erősebb modellek félig-meddig hibás számítási egységei kapnak helyet, így tökéletesen újrahasznosíthatja ezeket az Nvidia, úgy, hogy a felhasználók sem járnak feltétlenül rosszul.

Most már tényleg megérheti nézelődnünk a videókártyák piacán – Kimásztunk a gödörből?

https://leet.hu/gyereknap/

×