Ha drágállod a Netflixet, vagy esetleg csak ingáznál a szolgáltatások között, akkor jó ha tudod, hogyan mondhatod le az előfizetésedet.

Mint ahogyan korábban mi is utánajártunk a dolognak, Magyarországon ha valaki az összes streaming szolgáltatás tartalmára igényt tart, akkor bizony bele kell nyúlnia és nagyot kell markolnia a pénztárcájába havonta.

Egy korábbi kutatásból azonban az derült ki, hogy a magyarok többsége nem egyszerre használja az összes platformot, hanem inkább tartalomtól függően váltogat egyikről a másikra, és átlagosan csak két előfizetésük van egyszerre. Nagyon is okosan – teszem hozzá, hiszen ez a legköltséghatékonyabb módja a legális és kényelmes tartalomfogyasztásnak, ami ugyebár azért lehet fontos, mert így járulhatunk hozzá tevékenyen, hogy legyen is belőle folytatás.

A szolgáltatások közül természetesen hazánkban is a Netflix a legnépszerűbb, ami aligha lehet meglepő, hiszen itt érhetjük a legtöbb tartalmat. Ugyanakkor egyre több a konkurencia is. Nemrég például Magyarországon is elindult az HBO Max, de hamarosan megérkezik a Disney+ és a SkyShowtime is, melyek a Netflixnél jóval kedvezőbb havidíj ellenében biztosítanak hasonló minőségű (de nem mennyiségű) filmeket és sorozatokat.

Mostanáig a Netflix egy biztos pont lehetett az elfizetők körében, de az olcsóbb riválisok megjelenésével ez alapjaiban látszik megrendülni. Ez pedig azt jelenti, hogy az átlagosan kettőre becsült előfizetés közül eddig az egyik szinte biztosan a Netflix volt, és csak a másodikat cserélgették a magyarok, most viszont ez megváltozni látszik, vagyis az emberek könnyebben már sokkal mondanak le a Netflixről is, ha kedvezőbb ajánlattal találkoznak.

Szerencsére viszont a Netflix-előfizetést könnyebb lemondani, mint az Amazon Prime-ot – mutatjuk is hogyan:

Erős hónap lesz: Íme az összes sorozat és film, ami júniusban jön a Netflixre

Jelentkezz be a Netflixre, de mindenképpen asztali felületet válassz, mert a mobilos alkalmazásokból nem lehet felfüggeszteni az előfizetést. Erre a célra tehát a számítógép vagy a mobil böngészője a legalkalmasabb. Ezután lépjünk be egy főprofilba, majd a jobb felső sarokban megjelenő profilképre kattintva legördülő menüből válasszuk ki a Fiókot.

Itt konkrétan a legelső pont lesz az Előfizetés és számlázás rész, ahol egy szürke gomb jelzi az Előfizetés törlését. Ekkor átkerülünk a lemondási oldalra, ahol véglegesíthetjük a döntést, vagy akár olcsóbb csomagra is átválthatunk. Ha mégis az előfizetés megszüntetése mellett döntenénk, akkor csak kattintsunk a Lemondás véglegesítése részre.

Fontos azonban, hogy ez csak az előfizetést szünteti meg és nem a profilt/profilokat. Ez annyit tesz, hogy ha 10 hónapon belül ugyanezzel az email címmel és regisztrációs adatokkal visszatérünk, akkor tulajdonképpen ugyanonnan folytatjuk, ahol a lemondás pillanatában abbahagytuk. És ennyi is volna az egész.

Borítókép: Android Police

Így állítsd be a Netflixen a feliratot, ha fejlesztenéd az angoltudásod!

 

×