Egy nagyon egyszerű trükkel nemcsak a legelső kedvelésedet nézheted meg, de a mai napig pontosan visszakövetheted a lájkjaidat is.

Tűnjék bármilyen hihetetlennek is, de a világ egyik legnagyobb közösségi platformja, az Instagram idén ünnepli az indulása 12. évfordulóját. Ez idő alatt egészen nagy utat járt be az alapvetően fotómegosztáson alapuló platform, ami annyira népszerű lett, hogy 2013-ra már több mint 100 millió felhasználója volt úgy, hogy egy évvel korábban még „csak” 15 millióan nyomkodták.

Azóta pedig egyre csak nagyobbra és nagyobbra duzzadt, ami napi több millió, de inkább milliárd képet, videót és sztorit jelent. Amiből viszont még ennél is több van az Instagramon, az a kedvelések száma, melyekből elvileg fejenként maximum napi 1000-et lehet adni a posztokra. Ezt nyilván a legtöbben nem merítik ki, van akinek évek alatt sem jön össze ennyi, bár ettől függetlenül is irdatlan sokat vagyunk képesek lájkolgatni, aminek a teljes történetét akár mi magunknak is megnézhetjük.

Ez amolyan nosztalgikus utazásnak lehet tökéletes, semmint matematikának, a személyenkénti össz. lájkszámot ugyanis nem tudjuk megnézni. Azt viszont igen, hogy mit és milyen sorrendben szivecskéztünk be, vagy visszautazhatunk az időben, és megnézhetjük, hogy mik voltak az első lájkjaink.

Ehhez pedig nem is kell sokat trükközni:

  • Nyisd meg az Instagramot, majd menj a saját profilodra
  • itt a jobb felső sarokban látható három vonallal jelölt menüt nyisd le, majd válaszd ki a Beállítások opciót
  • ezután a keresősávba kezdjük el beírni, hogy Kedvelések kezelése, majd az azonos nevű találatra bökjünk rá
  • itt jelenik meg az összes kedvelésünk, amit a Rendezés és szűrés opcióval tudunk rendezgetni
  • itt pedig csak annyi a dolog, hogy a legrégebbiektől kezdve listázza ki nekünk

Egy rövidke töltés után ki is adja az első lájkolásainkat, méghozzá sorrendbe rendezve, amit ha van türelmünk, akkor akár a mai napig pontosan vissza tudunk követni.

Így vonhatod vissza a már elküldött Gmail üzeneteket

 

×