Sosem érdemes pánikba esni, ha véletlenül rossz formában idő előtt ment el egy Gmail-es email.

Veled is előfordult már, hogy idő előtt elküldtél ez emailt, de azon már csak egy újabb üzenettel tudtál korrigálni? Ne aggódj, ez olykor-olykor szinte mindenkivel előfordul, ha pedig nem, akkor biztosan elő fog majd. Szerencsére azonban nincsen minden veszve, és ha kellően gyors vagy, akkor van lehetőséged visszavonni a rosszkor elküldött Gmail-es üzenetet.

Sokan nem tudják, de a Google beépített egy biztonsági funkciót arra az esetre, ha valaki meg nem történtté szeretné tenni a kiment emailt. Ez viszonylag egyszerűen működik, vagyis nem kel hozzá trükközni sem, hiszen egy alapértelmezett funkcióról van szó, ami az üzenet elküldése után automatikusan megjelenik.

Így vond vissza az üzeneteidet PC-n és mobilon

Miután elküldtük az üzenetet, a képernyő bal alsó sarkában felugrik egy sáv, miszerint a kézbesítés sikeres volt. Ugyanebben a sávban kell megjelennie a Visszavonás-gombnak is, ami néhány másodpercig érhető el. Ha megnyomjuk, akkor bekerül a Piszkozatok mappába, így tulajdonképpen onnan folytathatjuk a szerkesztést, ahol abbahagytuk, vagyis nem kell az elejéről kezdenünk.

Mobilokon is hasonlóan működik: a Gmail-alkalmazásban miután elment a téves email, a kijelző alján egy sávban felugrik a visszavonás lehetősége. Itt is, ha rábökünk, akkor bekerül a piszkozatok közé, és automatikusan az elküldés előtti állapotában megjelenik a képernyőn.

Fontos azonban, hogy minderre tényleg csak néhány másodpercünk van, ami az alapértelmezés szerint mindösszesen 5 másodpercet jelent. Ezt viszont módosíthatjuk a beállítások között:

  • a Gmail oldalán a profilképünk mellett a jobb felső sarokban kattintsunk a fogaskerék ikonra
  • itt válasszuk az „Az összes beállítás megtekintése” opciót
  • a sorok között felül láthatjuk a „Küldés visszavonása” rubrikát
  • állítsuk be a kívánt időintervallumot, ami maximum 30 másodperc lehet
  • ha ezzel megvagyunk, görgessünk az oldal aljára és mentsük el a beállítást (másképp nem fog működni)

Erre viszont csak PC-n van lehetőségünk, mobilokon – úgy iOS-en, mint Androidon – csak az alapértelmezés, tehát az 5 másodperc érhető el.

És ennyi is volna az egész, ilyen egyszerűen vissza lehet vonogatni a rossz időben, rossz formában elküldött email Gmail-fiókok esetében. Szóval legközelebb egy percet se pánikolj, hiszen a megfelelő beállításokkal bőven van időd korrigálni a véletlen hibát.

A Mastercard már a mosollyal és az integetéssel való fizetést teszteli

https://leet.hu/gyereknap/

×